Festival

Imagine Film Festival

12 - 22 april 2017

Van 12 t/m 22 april barst het jaarlijkse Imagine Film Festival los in EYE. Bij Imagine staat de verbeelding centraal. Ga naar een bijzondere film en bezoek onbekende werelden of laat je verrassen door een compleet nieuwe werkelijkheid!

Het festival toont een bijzondere selectie van de meest recente oogst aan genrefilms die in alle opzichten fantastisch zijn. Naast het filmprogramma van zo’n 50 lange en 40 korte titels, zijn er ook volop inleidingen, Q&A’s en nagesprekken.

Ook zijn er weer speciale Imagine edities van EYE on Art en EYE’s cult-double bill Cinema Egzotik. In EYE zijn er verschillende VR films te beleven: vlieg door het heelal of overleef een groep bloeddorstige zombies! The Best of Imagine is er weer op zaterdag 22 april, met de best bezochte en meest gewaardeerde films van het festival.

In het themaprogramma Fantastic Fashion laat Imagine zien wat de rol van kostuums en stilering is bij het creëren van een illusie. Kom zelf maskers maken, zie hoe filmprotheses worden gecreëerd of leer alles over filmkostuums tijdens de masterclass van Oscarwinnares Lindy Hemming. Ook blogger Tim Hanley zal een lezing geven over superheldin Wonder Woman.

Voor makers en professionals organiseert Imagine het European Genre Forum, een trainingscyclus voor jonge Europese filmmakers. Daarnaast is er Imagine NL, een programma waarin het festival kennis én een podium biedt aan de Nederlandse (aankomende) filmmakers. Met veel nieuw werk, veel makers, maar ook een masterclass en een pitchwedstrijd.

Om op de hoogte te blijven van alle films en evenementen tijdens Imagine, ga naar www.imaginefilmfestival.nl

korting

Korting wordt verleend op vertoon van de Imagine kortingspas, Vriendenpas, CJP pas, studentenkaart, HUMAN leden, VERS pas, DDG pas, NBF pas, Netwerk Scenarioschrijvers pas, IAmsterdam kaart of Stadspas. Korting is wel geldig op reguliere voorstellingen en ook op de masterclasses! Niet geldig voor de Fright Night, het filmconcert, workshops, openings- en slotfilm en andere speciale evenementen.