Imagine Film Festival 2019
Festival

Imagine Film Festival 2019

10 - 20 april 2019

Van 10 tot 20 april kun je jezelf weer onderdompelen in alles wat het fantastische genre te bieden heeft tijdens de 35ste editie van het Imagine Film Festival! Laat je meevoeren naar andere werelden of werp eens een andere blik op onze eigen wereld.

Het Imagine Film Festival biedt zo’n vijftig speelfilms en vijfendertig korte films aan waarin de fantasie centraal staat. Naast dit uitgebreide filmprogramma zoomt het festival in op verschillende themaprogramma’s doormiddel van workshops, Q&A’s en masterclasses en is er een virtual reality & gaming programma.

themaprogramma's

things to come

In Things to come worden de toekomstvisioenen van de sciencefiction naast de hedendaagse stand van de wetenschap gelegd. In dit verdiepingsprogramma gaan we het met experts hebben over de (on)realiteit van Marsreizen en de mogelijkheden van genetische manipulatie. In hoeverre hebben bekende sciencefictionfilms een voorspellend karakter?

let’s talk about sects

Wanneer je aan sektes denkt, doemen de angstbeelden al in je op. Geen wonder dat sektes een enorme invloed zijn geweest in het fantastische genre en niet gek dat Quentin Tarantino een film over sekteleider Charles Manson op de planning heeft staan. In Let’s talk about Sects bespreken we beruchte sekteleiders en duiken we in de psychologie van de volgers.

slash-o-rama

Het themaprogramma Slash-o-rama is speciaal voor de horrorfans met stalen zenuwen. Tot in de late uurtjes kan je genieten van bloederige horror klassiekers. Een retrospectief van films uit de jaren 80; mét een heel bijzondere eregast.

new stories in gaming and vr

Virtual Reality en Gaming gaan hand in hand in New Stories in Gaming and VR. Nederlandse makers presenteren de demo’s van hun games; die je als bezoeker ook kan spelen! Ook dit jaar staat er een VR-Award klaar voor de beste VR-experience.

praktische info

Imagine Film Festival vindt plaats van 10 tot en met 20 april in Eye. 

Meer info over de 2019 editie vind je op de Imagine website. Schrijf je in voor de nieuwsbrief én volg het festival op Facebook en Instagram.

credits beeldmateriaal: What the Studio, Nick Liefhebber & Dawid Planeta.

Vaker met Cineville naar Imagine? Hier vind je een reserveringsformulier waar je tot 10 films per keer kan reserveren. 

Donderdag 11 april 20.00, gehost door de überspecialisten van Schokkend Nieuws. Meedoen gaat in teams en op het spel staan bragging rights tot ten minste Imagine 2020.