Imagine Film Festival 2019
Festival

Imagine Film Festival 2019

10 - 20 april 2019

Van 10 tot 20 april kun je jezelf weer onderdompelen in alles wat het fantastische genre te bieden heeft tijdens de 35ste editie van het Imagine Film Festival! Laat je meevoeren naar andere werelden of werp eens een andere blik op onze eigen wereld.

Het Imagine Film Festival biedt zo’n vijftig speelfilms en vijfendertig korte films aan waarin de fantasie centraal staat. Naast dit uitgebreide filmprogramma zoomt het festival in op verschillende themaprogramma’s doormiddel van workshops, Q&A’s en masterclasses en is er een virtual reality & gaming programma.

themaprogramma's

things to come

In Things to come worden de toekomstvisioenen van de sciencefiction naast de hedendaagse stand van de wetenschap gelegd. In dit verdiepingsprogramma gaan we het met experts hebben over de (on)realiteit van Marsreizen en de mogelijkheden van genetische manipulatie. In hoeverre hebben bekende sciencefictionfilms een voorspellend karakter?

let’s talk about sects

Wanneer je aan sektes denkt, doemen de angstbeelden al in je op. Geen wonder dat sektes een enorme invloed zijn geweest in het fantastische genre en niet gek dat Quentin Tarantino een film over sekteleider Charles Manson op de planning heeft staan. In Let’s talk about Sects bespreken we beruchte sekteleiders en duiken we in de psychologie van de volgers.

slash-o-rama

Het themaprogramma Slash-o-rama is speciaal voor de horrorfans met stalen zenuwen. Tot in de late uurtjes kan je genieten van bloederige horror klassiekers. Een retrospectief van films uit de jaren 80; mét een heel bijzondere eregast.

new stories in gaming and vr

Virtual Reality en Gaming gaan hand in hand in New Stories in Gaming and VR. Nederlandse makers presenteren de demo’s van hun games; die je als bezoeker ook kan spelen! Ook dit jaar staat er een VR-Award klaar voor de beste VR-experience.

evenementen & activiteiten

schokkend nieuws filmquiz

Test jouw filmkennis tijdens de filmquiz.

Dat veel bezoekers van Imagine uitblinken in een onwaarschijnlijke hoeveelheid filmkennis mag onderhand bekend zijn. En wat is er nou leuker en bevredigender dan die kennis testen tegenover gelijkgestemden? Dus is er na afwezigheid van enkele jaren opnieuw een filmquiz bij Imagine. Ditmaal gehost door de überspecialisten van Schokkend Nieuws, dat zelf een quizteam op de been brengt dat alom gevreesd is. Aan de hand van quizmasters Vincent Hoberg en Julius Koetsier kun je je tanden stukbijten op de meest obscure weetjes en de meest vergeten gezichten en stemmen. Meedoen gaat in teams en op het spel staan bragging rights tot ten minste Imagine 2020. 

donderdag 11 april 2019, 20.00 - meer informatie

stoepsterrenkijken

Tijdens het festival naar sterren kijken, gewoon op de stoep bij Eye.

Bij Imagine praten we je niet alleen bij over reizen naar Mars, we laten je de rode planeet ook met eigen ogen zien! Dankzij medewerkers en studenten van het Anton Pannekoek Instituut voor Astronomie, het sterrenkunde-instituut van de Universiteit van Amsterdam, kun je buiten Eye sterrenkijken tussen de sciencefictionfilms.

Met een aantal telescopen bij de ingang van Eye laten ze je onder andere de kraters van de maan zien, en later op de avond ook Mars en misschien nog wel een deep sky-object of twee. Je kunt natuurlijk niet door een dik wolkenpak heen kijken, dus duim mee voor een kraakheldere lucht. Bij slecht weer verplaatsen we dit evenement naar een andere datum, dus houd onze berichten in de gaten!

vrijdag 12 april 2019, 19:00 - gratis toegankelijk

affichetentoonstelling

Een verrassende en gevarieerde reeks van alternatieve affiches, van Donnie Darko en Let the Right One In tot Bone Tomahawk en Isle of Dogs. Allemaal handgemaakt, in beperkte oplage en nog te koop ook! 

Al een aantal jaren is er een cultus ontstaan rondom alternatieve filmaffiches. Kunstenaars laten zich inspireren door een film en ontwerpen een affiche buiten het door de makers goedgekeurde artwork. De resultaten zijn vaak spectaculair en gaan via sociale media de wereld rond. Het Amerikaanse Mondo is de bekendste maker van dit soort affiches, maar ook elders in de wereld wordt mooi werk gemaakt.

Op verzoek van Imagine benaderde de Utrechtse kunstenaar en affiche-ontwerper Joris Diks negen ontwerpers uit heel Europa en legde hen een lijst van Imagine-klassiekers voor. Het resultaat is een verrassende en gevarieerde reeks van alternatieve affiches, van Donnie Darko en Let the Right One In tot Bone Tomahawk en Isle of Dogs. Allemaal handgemaakt, in beperkte oplage en nog te koop ook! 

best of imagine

Tijdens The Best of Imagine op zaterdag 20 april worden de best bezochte films, nogmaals vertoond

Het is inmiddels een traditie: op de laatste dag vertoon Imagine ngo eenmaal de best bezochte en hoogst gewaardeerde films uit het festivalprogramma. Voor wie die ene ontdekking gemist heeft, te ver weg woont, weinig tijd heeft, óf die ene parel gewoon nog een keer wil zien.

praktische info

Meer info over de 2019 editie vind je op de Imagine website. Schrijf je in voor de nieuwsbrief én volg het festival op Facebook en Instagram.

Imagine Film Festival

Wist je dat vriend zijn van Imagine nu extra leuk is? Je gaat namelijk met een vriendenpas zes keer naar de film voor maar €50,-. Daarna geldt de pas als kortingspas. Hier lees je meer.

credits beeldmateriaal: What the Studio, Nick Liefhebber & Dawid Planeta

Vaker met Cineville naar Imagine? Hier vind je een reserveringsformulier waar je tot 10 films per keer kan reserveren. 

Volledig aanbod

Van A tot Z