Keep an Eye 2019
Festival

Keep an Eye Filmacademie Festival 2019

28 juni - 6 juli 2019

Lichting 2019 van de Nederlandse Filmacademie studeert af tijdens de negende editie van het Keep an Eye Filmacademie Festival.

Van 28 juni t/m 6 juli 2019 presenteren de studenten van de Nederlandse Filmacademie hun afstudeerwerk tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival.

In Eye Filmmuseum en Das Graduate School in Grootlab vindt van 28 juni t/m 2 juli de Artistic Research Week van de Master of Film plaats. De studenten vertonen er de resultaten van hun onderzoek naar film. Er zijn filmvertoningen, presentaties, debatten én er is een expositie.

Van dinsdag 2 juli t/m zaterdag 6 juli vinden de premières en openbare vertoningen plaats van de documentaires, korte speelfilms en commercials die gerealiseerd zijn door de bachelorstudenten. 

kaartverkoop

De kaarten voor de openbare vertoningen van de Bachelor kosten € 6,- en zijn vanaf dinsdag 18 juni online te koop via de website van Eye. De voorstellingen zijn gratis voor Cinevillepashouders.

De voorstellingen van de Master-studenten van 28 juni t/m 2 juli zijn gratis. De kaarten zijn vanaf één dag van te voren af te halen aan de kassa van Eye FIlmmuseum. 

expositie

Gedurende de hele festivalperiode is de expositie van de studenten Production Design te zien, de VR-installatie No Man’s Land en de resultaten van de studenten Cinematography, die 20 minuten 16mm-film hebben geschoten met een klassieke Bolex-camera.

Virtual Reality: No Man’s Land - t/m vrijdag 5 juli doorlopend te zien

Virtual Reality: No Man’s Land
doorlopend, t/m vrijdag 5 juli, garderobe

No Man’s Land is een virtual reality-ervaring over de Eerste Wereldoorlog. Als gebruiker stap je in de schoenen van een Britse soldaat en kom je oog in oog te staan met de gevaren van een Duits offensief. No Man’s Land biedt de mogelijkheid om op eigen initiatief de interactieve wereld te ontdekken. Met deze volledig computer-gegenereerde ervaring kom je op een veilige manier dichter bij de Eerste Wereldoorlog dan ooit tevoren.

Regie Richard van Brunschot, Rick Hulzinga Scenario Bodil Matheeuwsen, Lorans Al Dandachli Lead Programmer & Technical Director Rick Hulzinga Lead 3D Artist Richard van Brunschot Construction Manager Henk Pol Installation Art Direction Klaudia Schenkels Animatie Carolien Bakker, Emma Kiki de Vries FX Cyriel Verkuijlen Digital Matte Painting Juriaan Wolters Rigging Rick Majoor 3D Artist Koen Olijerhoek, Anouk Regensburg Sound Design Lode Woltersom

Cinematography: Bolex-oefening - doorlopend te zien

Cinematography: Bolex-oefening
doorlopend

De Bolex is een klassieke 16 millimeter filmcamera uit Zwitserland die in de vorige eeuw veel werd gebruikt door documentaire cameramensen en kunstenaars. Het model is in de bijna 100 jaar dat het bestaat nauwelijks veranderd in vorm en heeft altijd al een bijzondere eigen “look” gecreëerd door zijn aparte ontwerp en de manier waardoor de film wordt belicht. De vierdejaars studenten Cinematography kregen als onderdeel van hun afstuderen twee rollen 16 millimeter film. Met die 20 minuten materiaal hebben zij een eigen vrije opdracht gemaakt dat resulteerde in bijzonder vormgegeven videoclips, modefilms en ander vrij werk.

Production Design: Expositie Filmstill - doorlopend te zien

Production Design: Expositie Filmstill
doorlopend

De expositie van de Production Design studenten bestaat dit jaar uit filmstills voor films die niet gemaakt gaan worden. Ze zijn aan de slag gegaan met een kleine dramatische vertelling als vertrekpunt: een tekst, een gedicht, een lied etc. De tekst is de inspiratie, de foto vertelt het verhaal. Met behulp van moodboards, een maquette en een productioneel plan ontwierpen  zij een set. Deze set is een representatie van alle facetten binnen het art department waar zij de afgelopen vier jaar kennis en ervaring in hebben opgedaan: kostuums, rekwisieten, decorbouw, special prop en locatiescouting. De bewerkte foto’s zijn op groot formaat te zien. 

Festivalpartner is de Keep an Eye Foundation.