Keep an Eye 2020
Festival

Keep an Eye Filmacademie Festival 2020

2 - 7 oktober 2020

Lichting 2020 van de Nederlandse Filmacademie studeert af tijdens de tiende editie van het Keep an Eye Filmacademie Festival.

Van 2 t/m 7 oktober presenteren de studenten van de Nederlandse Filmacademie hun afstudeerwerk tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival.

Master of Film

In Eye en Grootlab vindt van 2 t/m 5 oktober de Master of Film Artistic Research Week plaats. De studenten vertonen er de resultaten van hun onderzoek naar film. Er zijn filmvertoningen, presentaties en debatten en er is een expositie.

Bachelor 

De besloten premières van de documentaires, korte speelfilms en commercials die gerealiseerd zijn door de Bachelorstudenten, zijn helaas vanwege de aangescherpte coronamaatregelen komen te vervallen.

De eindexamenfilms van de Bachelorstudenten zijn nu alleen online te zien op 9 en 10 oktober. Via de Filmacademie kun je hiervoor toegang krijgen.

De besloten presentaties van de afstudeerrichting Visual Effects & Immersive Media en de Showcase van de Scenario-studenten op woensdagmiddag 7 oktober gaan wel door.

Expositie Production Design

Ook de geplande expositie in Eye van de studenten van de richting Production Design komen te vervallen in verband met de aangescherpte coronamaatregelen. 

Ook hun werk is te zien via de Filmacademie

Het werk van de Production Design-studenten bestaat dit jaar uit filmstills voor films die niet gemaakt gaan worden. De studenten namen een beknopte  dramatische vertelling tot vertrekpunt: een tekst, een gedicht, een lied etc. De tekst is de inspiratie, de foto vertelt het verhaal.

Met behulp van moodboards, een maquette en een productioneel plan is een set ontworpen die alle facetten weerspiegelt van de art department-sectie: kostuums, rekwisieten, decorbouw, special prop en locatiescouting.

Festivalpartner is de Keep an Eye Foundation.

Volledig aanbod

Van A tot Z