Festival

KLIK! 2013

12 - 18 november 2013

Van 12 tot en met 17 november vindt de 6e editie van het KLIK! Amsterdam Animation Festival plaats. Zes dagen lang viert KLIK! animatie met een uitgebreid competitieprogramma, stereoscopische shorts, een blik op de Fabulous Fifties, unieke previews, enerverende workshops, fascinerende lezingen, een bloedstollende battle of the fans, pure nostalgie met Cartoon Network: Originals uit de jaren ’90 en de zinderend party KLIK! KLIK! BOOM!

Met trots presenteren we een eenmalige preview van The Congress van de gelauwerde regisseur Ari Folman (Waltz with Bashir). Vanuit het film Mekka Los Angeles komen twee bijzondere gasten. Allereerst een bijzondere lezing van de animatie-alleskunner Paul Rudish die Mickey Mouse eigenhandig een upgrade naar de 21e eeuw gaf. Daarnaast Ryan Honey, creative director van de multi-awardwinnende Studio Buck, een van de meest gedurfde en vernieuwende animatie studios ter wereld.

Bestel je kaarten via de website van Klik!

En er is nog zoveel meer!

Het kloppend hart van het festival is het competitieprogramma waarvoor we meer dan 1300 inzendingen uit maar liefst 75 landen ontvingen. De allerbeste films strijden in de vijf competitieprogramma's om een (of meerdere) van de felbegeerde KLIK! Awards in de wacht te slepen.

Meer informatie

KLIK! kiest elk jaar een uitdagend thema. Deze editie staan de 'Fabulous Fifties' centraal. Een decennium vol enerverende nieuwe ontwikkelingen in technologie en een snel veranderende samenleving. Deze jaren waren ook baanbrekend voor animatie. Om er zeker van te zijn dat we de beste selectie van fifties fabulousness kunnen laten zien presenteren we met trots gastcurator Amid Amidi. De man die Cartoon Modern op de kaart zette onder andere met het gelijknamige boek.

Maar KLIK! kijkt ook verder dan het witte doek. Animatie is ten slotte overal, van de telefoon in je broekzak tot in de hipste galleries. Speel met speciaal gecureerde apps en games, stap in de lift naar de toekomst. Zelfs onze geliefde stalen ros blijkt een zeer geschikte plek voor animatie. 

Tot op KLIK!?

Voor meer informatie kijk op www.klikamsterdam.nl/festival
(Tekst: KLIK!)

         

 

Bestel je tickets via de website van Klik!

Volledig aanbod