KLIK 2018
Festival

KLIK 2018

10 - 14 oktober 2018

Van 10 t/m 14 oktober brengt KLIK een wervelwind aan animatie-goud naar Eye. Tijdens de 11e editie presenteert KLIK de beste films van internationaal animatie-talent. Ook maken inspirerende presentaties en workshops door bekende animatoren, zorgvuldig geselecteerde KLIK Specials, games en spannende ontwikkelingen in Virtual Reality deel uit van het programma tijdens KLIK.

programma

KLIK features

Op KLIK wordt je getuigen van uiteenlopende feature films: van internationale successen tot bizarre indie films. Bevestigde features zijn The Breadwinner (Cartoon Saloon, 2017) Big Fish & Begonia (Liang Xuan & Zhang Chun, 2016), I'll Just Live in Bando (Yongsun Lee, 2017), This Magnificent Cake! (Marc and Emma, 2018), Mutafukaz (Shôjirô Nishimi & Guillaume Renard, 2017), Yellow Submarine (George Dunning, 1968) en Paprika (Satoshi Kon, 2006).

Catch of the year

KLIK selecteert de beste animated shorts van over de hele wereld om kans te maken op één van de KLIK Awards (ook wel Frankies genoemd). De zorgvuldig samengestelde compilatieprogramma’s zijn bizar, trippy, sexy, lief en hartverwarmend tegelijkertijd. Het beste dat de nationale en internationale animatie-wereld opt dit moment te bieden heeft.

VR shorts

Maak je borst maar nat vriend, want deze VR Shorts zijn. de. sjit. Dit jaar presenteren we zes verschillende VR-projecten. Voor 5, - kun je een ticket en tijdslot boeken bij de KLIK-balie.

Artists in Focus

Bevestigde sprekers dit jaar zijn Nora Twomey (Cartoon Saloon), Faiyaz Jafri en Aya Suzuki.

Themaprogramma - State of Mind

Dit jaar is het tijd voor introspectie en een blik op de wonderbaarlijke wereld van de geest. Emoties, zienswijzen, temperamenten, dromen, meditatie, drugs, geestelijke stoornissen en de geesten van dieren zijn allemaal thema’s die aan bod komen in de geselecteerde films. Hierdoor hoopt KLIK de uitwisselingen van zienswijzen en het begrip voor uiteenlopende (vaak conflicterende) waarnemingen van onze samenleving te bevorderen.

KLIK specials

Bereid je voor op een dubbele klap van Midnight Madness, dagelijkse workshops met de Cardboarders, samengestelde programma's door onze partners (Cartoon Network, British Film Institute, Visegrad Animation Forum, Association française du cinéma d'animation) & de KLIK KLIK BOOM waar je liever niet over naar huis schrijft.

KLIK industry events

Onze KLIK Industry Events zijn bedoeld om professionals te inspireren, variërend van junior tot senior. Leer van de grote meesters van animatie, ontmoet andere animators, presenteer je portfolio, mingle en ervaar wat de nieuwste generatie animators te bieden heeft. We zullen ook de KLIK Industry Awards uitreiken, waaronder Best Commissioned Animation, Best Dutch Animation, World Domination Award, Cartoon Network Fresh Talent Award en Voicebooking.com Award voor beste stem in een in opdracht gemaakte animatie.

Deze evenementen zijn alleen toegankelijk met KLIK Industry Accreditation. Informeer bij de KLIK-balie voor meer informatie.

KLIK for kids

Op zondag houden we het (gedeeltelijk) netjes en cute. Kindvriendelijke animatie voor verschillende leeftijden en bijbehorende ouders. Voicebooking.com organiseert ook een workshop over stemacteren.

geanimeerde virtual reality

Leven we in een simulatie? Is ons DNA ... echte code?

Misschien zullen we het nooit weten. Goed! Hier is je kans om te puinhoopen met een paar bewoners die in virtual reality leven. Maak je klaar om er uitzinnig uit te zien in je headset terwijl je je controller inschakelt, want KLIK heeft een aantal meeslepende avonturen voor je om van te genieten.

Boek je tickets en persoonlijk tijdvak bij de KLIK-balie. Time-slots zijn elke 20 minuten beschikbaar, 36 keer per dag.

dagelijkse workshops

KLIK bundelt de creatieve krachten met de Cardboarders om dagelijkse workshops te houden in het KLIK Café (ook bekend als de Eye Foyer). Workshops beginnen dagelijks om 19.00 uur, maar je kunt op elk moment meedoen. De workshops zijn gratis. Wees niet verlegen en doe mee met het plezier.

tickets

unlimited pass

Voor festivalbezoekers die geen beat willen missen, biedt KLIK passe-partouts en Industry Accreditation via deze link.

multi pass

Met de Multi Pass mag je een totaal van vijf screenings kiezen en kiezen voor de prijs van vier. Je kunt ze allemaal in één dag gebruiken of delen met je vrienden. Ultieme vrijheid koop je via deze link.

Volledig aanbod