Festival

KLIK! Amsterdam Animation Festival

27 oktober - 1 november 2015

Maak je klaar voor een wervelwind van animatie! KLIK! Amsterdam Animation Festival beleeft haar achtste editie van 27 oktober tot en met 1 november. Verwacht het beste op animatiegebied met oogstrelende speelfilms en korte animaties, nieuwe afleveringen van de Cartoon Network hitserie We Bare Bears, en inspirerende presentaties van filmmakers PES, Tomm Moore, en Disney’s Eric Daniels. Met bijzondere aandacht dit jaar voor traditionele materialen en technieken in ons themaprogramma Rock, Paper, Scissors.

Voor onze internationale competities, het hart van het festival, ontvingen we dit jaar meer dan 1800 inzendingen uit 80 landen. Alleen de allerbeste korte animaties hebben we voor je geselecteerd in de programma’s Animated Shorts, Dutch Delights, Political Animated Shorts, en Emerging Animation Nations.  

We brengen je gloednieuwe animaties zoals de langverwachte speelfilms Kahlil Gibran’s The Prophet en Long Way North, en nieuwe afleveringen van de aandoenlijke Cartoon Network serie We Bare Bears.

Gevierde filmmakers als Johnny Kelly, Tomm Moore, Disney’s Eric Daniels, en het Nederlandse animatie trio Job, Joris & Marieke geven je een kijkje achter de schermen in lezingen en interactieve masterclasses. Ook belichten we het werk van filmmakers uit de Arabische wereld in het programma Arab Spring and Fall, met films over oorlog, revolutie, en de Arabische lente. 

Met ons thema Rock, Paper, Scissors vieren we de ambacht achter het maken van animaties, met bijzondere aandacht voor films die zijn gemaakt met alledaagse materialen zoals de films van Oscar genomineerd filmmaker PES. 

Natuurlijk hebben we ook een programma voor je mini-me, met onze Animated Shorts for Kids.

KLIK! zet zich in voor het bijeen brengen en inspireren van (aanstormende) animatie professionals. Filmmakers, producenten, en andere professionals uit de creatieve sector vinden elkaar tijdens de jaarlijkse Consultation Hours en het Debutante Ball. Ook vieren we het internationale succes van Nederlandse filmmakers in het programma Dutchies Working Abroad From Home. 

KLIK! zou KLIK! natuurlijk niet zijn zonder spetterende feestjes, workshops, en talkshows met filmmakers uit de internationale competities. (KLIK!)

KLIK! Festival Passen en Special Events tickets

Zo bestel je je Unlimited Pass, Day Pass, of Special Events ticket 
KLIK! heeft iets voor elke animatie fan en voor elk budget. Je kan kiezen uit een Unlimited Pass, een van onze Day Passes, of Special Events tickets. Losse tickets voor voorstellingen zijn alleen verkrijgbaar via de EYE website en kassa.

Unlimited Passes, Day Passes, en Special Events tickets zijn verkrijgbaar via  www.klik.amsterdam/festival/ tickets Met je Unlimited Pass of Day Pass hoef je niet in de rij te staan bij de kassa of te reserveren: je kan direct dorlopen naar de filmzaal met je pas.
 

      

Volledig aanbod

Van A tot Z