Festival

KLIK Amsterdam Animation Festival

25 - 30 oktober 2016

Maak je klaar voor een wervelwind van animatie! KLIK Amsterdam Animation Festival beleeft haar negende editie van 25 tot en met 30 oktober. Verwacht het beste op animatiegebied met oogstrelende speelfilms en korte animaties, nieuwe afleveringen van de Cartoon Network hitserie The Powerpuff Girls, en inspirerende presentaties van internationale filmmakers. Met bijzondere aandacht dit jaar voor landschappen en de leefomgeving van de mens in ons themaprogramma The World We Live In.

Voor onze internationale competities, het hart van het festival, ontvingen we dit jaar 1.800 inzendingen uit 80 landen. Alleen de allerbeste korte animaties hebben we voor je geselecteerd in de programmas Animated Shorts, Dutch Panorama, Political Animated Shorts, Emerging Animation Nations, Animated Music Videos, en Animation for Hire.

We brengen je gloednieuwe animaties zoals de bekroonde speelfilms The Red Turtle en The Girl Without Hands, maar ook meesterlijke klassiekers als L’idee en Invention for Destruction.

Beleef films op een unieke manier met live narratie en muziek in de programma’s Storytelling Festival: The Idea Retold en de multimediavoorstelling Behind the Telescopes.

Gevierde filmmakers als Piet Kroon en Aymeric Kevin geven je een kijkje achter de schermen in lezingen en interactieve masterclasses.

Met ons thema The World We Live In staan we stil bij onze relatie met de natuur, met bijzondere aandacht voor background art en films waarin het landschap een sleutelrol.

Natuurlijk hebben we ook een programma voor je mini-me, met onze Animated Shorts for Kids.

KLIK zet zich in voor het bijeen brengen en inspireren van (aanstormende) animatie professionals. Filmmakers, producenten, en andere professionals uit de creatieve sector vinden elkaar tijdens de jaarlijkse Consultation Hours en het Debutante Ball. Ook kan je je laten inspireren door korte presentaties van professionals uit het Nederlandse animatieveld en daarbuiten in onze serie AnimaTED Talks.

KLIK zou KLIK natuurlijk niet zijn zonder een spetterend slotfeest, workshops, en talkshows met filmmakers uit de internationale competities.

Bekijk voor meer informatie de festival website: www.klik.amsterdam

Koop hier je Unlimited Pass (alle dagen geldig) of dagpassen.

Volledig aanbod