Festival

KLIK Amsterdam Animation Festival

17 - 22 oktober 2017

Van 17 tot en met 22 oktober brengt KLIK een wervelwind van animatie naar Amsterdam. Voor de tiende keer presenteert KLIK een oogstrelend programma met ’s werelds beste korte animaties en speelfilms, omlijst door workshops, inspirerende presentaties door animatiegrootheden en het thema van dit jaar: Never Grow Up. Op zondag 22 oktober zijn er speciale programma’s voor kinderen, met korte animatiefilms en creatieve activiteiten.

KLIK Unlimited Pass

De KLIK Unlimited Pass geeft je toegang tot alle voorstellingen en programma’s tijdens het zesdaagse animatiefestival, inclusief het beruchte KLIK! KLIK! BOOM! feest op zaterdag. Pashouders hoeven niet in de rij te staan bij de kassa of te reserveren voor voorstellingen: met je pas kun je direct doorlopen naar de filmzaal. Maar let op: de pas is persoonsgebonden en wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Speciale programma’s zoals masterclasses en workshops zijn niet toegankelijk met een Unlimited Pass. Hiervoor geldt een ander ticket.

KLIK Multi Pass

De KLIK Multi Pass geeft je toegang tot vijf voorstellingen en programmas naar keuze tijdens KLIK Amsterdam Animation Festival. Pashouders hoeven niet in de rij te staan bij de kassa of te reserveren voor voorstellingen: met je pas kun je direct doorlopen naar de filmzaal. Maar let op: de pas is persoonsgebonden en wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Speciale programmas zoals masterclasses en workshops zijn niet toegankelijk met een Multi Pass. Hiervoor geldt een ander ticket.

zo bestel je de passen van KLIK

Unlimited en Multi Passes zijn verkrijgbaar via EYE's beveiligde online shop, beschikbaar in verschillende talen. Je kunt betalen met iDeal, credit card, of PayPal.

Zodra je je bestelling hebt afgerond ontvang je een e-ticket via email of op je smartphone. Dit e-ticket dien je tijdens het festival in te ruilen voor je daadwerkelijke toegangsbewijs bij de KLIK festivalbalie in EYE.

Voor de internationale competities, het hart van het festival, presenteert KLIK alleen de allerbeste korte animaties in de categorieën Animated Shorts, Dutch Panorama, Political Animated Shorts, Emerging Animation Nations, Animated Music Videos, en Animation for Hire.

KLIK brengt je oogstrelende animaties zoals de bekroonde speelfilm Wrinkles.

Gevierde animatiemeesters als Daron Nefcy, bedenker en uitvoerend producent van de serie Star vs. the Forces of Evil op Disney XD, geven de bezoeker een kijkje achter de schermen in lezingen en interactieve masterclasses.

Met het thema Never Grow Up nodigt KLIK je uit om gangbare ideeën over leeftijd te herzien en om kritisch te kijken naar de verwachtingen die samengaan met een bepaalde levensfase. Wat betekent het om volwassen te zijn? Wat als je weigert om je naar je leeftijd te gedragen? We nodigen je uit om stil te staan bij de manier waarom we leeftijd waarnemen en ervaren, aan de hand van compilatieprogramma’s, speelfilms en installaties.

KLIK viert animatie voor alle leeftijden. Daarom is de laatste dag van het festival gereserveerd voor een speciaal Animated Shorts for Kids programma voor kinderen van 5 tot 55.

KLIK zet zich in voor het bijeen brengen en inspireren van (aanstormende) animatie professionals. Filmmakers, producenten, en andere professionals uit de creatieve sector vinden elkaar tijdens de jaarlijkse Consultation Hours en het Debutante Ball.

KLIK zou KLIK natuurlijk niet zijn zonder een spetterend slotfeest, workshops, en talkshows met filmmakers uit de internationale competities.

Bekijk voor meer informatie de festival website: www.klik.amsterdam

Bestel hier je KLIK Multi Pass voor het festival.

Bestel hier je KLIK Unlimited Pass voor het festival.