Festival

Taartrovers Film Festival

26 februari - 4 maart 2018

Het Taartrovers Film Festival – voorheen het Fantastisch Kinderfilm Festival – komt naar EYE in de voorjaarsvakantie. Het festival vol fantasierijke films en creatief spel voor kinderen van 2 tot 9 jaar dat deze eerste editie in het teken staat van het kinderboek, wordt feestelijk geopend met een kinderboekenbal. De kaartverkoop start woensdag 31 januari.

Het festivalprogramma bestaat uit fantasievolle kinderfilms in combinatie met de Speeltuin van de Verbeelding – een speels vormgegeven decor met interactieve installaties die alle zintuigen prikkelen. Het decor nodigt kinderen uit om te spelen en fantaseren, op onderzoek uit te gaan, van alles te ontdekken en zelf te maken. Spel en film versterken elkaar, waardoor een bezoek aan het festival diepe indruk maakt. Een van de initiatiefnemers van Taartrovers Film Festival, Tessa van Grafhorst, verklaart: ‘Kinderen kunnen veel meer dan we denken, als ze maar iets doen wat bij ze past en waar hun interesse naar uitgaat’. Met een toegangskaartje kan ieder kind zowel naar de film als de Speeltuin van de Verbeelding (dagelijks van 11.00 - 17.00).

Focus op het kinderboek

Dit jaar brengt het festival met het thema Lettersoep & Prentenkoek een ode aan het kinderboek. Aan de verhalen en fantastische illustraties, maar ook aan de vorm en de geur van het boek, aan het papier, de stof, de lijm en de inkt. Er zijn heuse film-studiootjes met een landschap van pop-up-boeken om animatiefilms te maken, een speurtocht voor de neus om de geuren uit beroemde kinderboeken op te snuiven en het huisje van Lotta uit de Kabaalstraat om in te spelen zodat kinderen letterlijk in haar verhaal kunnen kruipen. Ook is er een drukkerij waarbij kinderen met verschillende druktechnieken zelf een fantastisch boek kunnen maken. (De Taartrovers)

Taartrovers Film Festival is (mede) mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst) en Fonds21.

Volledig aanbod