Taartrovers Film Festival 2019
Festival

Taartrovers Film Festival 2019

29 april - 5 mei 2019

Spelen met film voor de allerjongsten! Van april tot oktober toert Taartrovers Film Festival langs Groninger Forum (19-22 april), EYE Filmmuseum in Amsterdam (29 april-5 mei) en Natlab in Eindhoven (14-18 oktober). Er draaien prachtige films voor kinderen van 2-9 jaar.

Er zijn veel films die niet eerder in de bioscoop te zien waren; lange en korte, spannende en zoete, ontroerende en grappige films (en hier en daar een experimentele film). Maar bij Taartrovers Film Festival kijk je niet alleen film, je kan er ook veel ontdekken, maken en spelen met al je zintuigen.

Iedereen die naar de film gaat, mag de hele dag ronddwalen in de Speeltuin van de Verbeelding. Ga er op expeditie met je oren, wat doen geluiden met de beelden die je ziet? Maar ook omgekeerd, kan jij tekenen wat je hoort? Kom kijken in het donker, wat doet licht met vorm en kleur? Ontdek hoe beelden groter groeien door projectie. Knoei met water, klieder met zand en laat het licht er mee stoeien. Betover je ogen met de illusie van beeld in beweging. En kruip in de mini-studio waar je kan spelen in je eigen film met een zelf getekend decor met fantastische kostuums en grappige props. Bak tenslotte een verrukkelijk taartje in de filmfoyer, want het is feest en taart hoort erbij!

De films die bij Taartrovers draaien, voeren je weg van de gebaande paden en laten je met andere ogen kijken naar de wereld om je heen.

[bron: Taartrovers Film Festival]

Volledig aanbod

Van A tot Z