Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

120_bpm_-_robin_campillo_-_officiele_nederlandse_trailer_-_vanaf_28_september_in_de_bioscoop

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

120 BPM

Winnaar van de Grote Juryprijs en FIPRESCI-persprijs in Cannes is een teder liefdesverhaal tegen de achtergrond van de woelige Act Up-strijd voor erkenning en de rechten van HIV-patiënten in de vroege jaren 90 in Parijs.

Regisseur Robin Campillo (Eastern Boys) volgt met veel inlevingsvermogen de Franse activisten van de Act Up-beweging, die het begin jaren 90 opnemen tegen farmaceutische bedrijven die weigeren om hun onderzoek naar mogelijke aids-medicijnen te delen. Hun demonstraties eindigen meestal in brute arrestaties. Middelpunt van de gesprekken en discussies is Sean (de Argentijnse acteur Nahuel Perez Biscayart), die valt voor mede-actievoerder Nathan. In een naturalistische stijl maakt Campillo de kijker betrokken bij hun strijd om erkenning van de ziekte, door knap te schakelen tussen de chaotische demonstraties en de intieme pillow talk van de twee geliefden. De jonge Biscayart legt veel energie in zijn rol, ook als de fysieke conditie van zijn zieke personage zienderogen afneemt.

In een meesterlijke gemonteerde scène combineert Campillo beelden van een uitzinnig dansende menigte met demonstrerende activisten, waarna ze tot één geheel vervloeien – de sterke onderlinge verbondenheid zorgt ervoor dat het feest soms gewoon mag doorgaan.

...zijn beste en meest ontroerende film tot dusver... prachtig...treffend... (****1/2, De Filmkrant)

...verpletterend...voortreffelijk...bijzondere balans tussen een politiek geëngageerde film en een intieme, persoonlijke vertelling...Je leert ze kennen, begrijpen en ten slotte liefhebben...Je begrijpt de hartstocht... (**** NRC Handelsblad)  

...fijnzinnig...eerlijk...ontoerend...bijzonder bezield...gloedvol document... (**** De Volkskrant)

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z