Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

50 jaar Paradiso

De vijftigste verjaardag van de mei-opstand van 1968 valt samen met nog een gedenkwaardig feit: het 50-jarig bestaan van Paradiso, dat 30 maart 1968 de deuren opende als 'Kosmisch Ontspanningscentrum'. Vijftig jaar jongerencultuur in beeld: van hippie naar punk naar grunge naar acid, van wietdoordesemd jeugdcentrum en de anarchie van Stadskunst Guerilla Party naar professionele poptempel. Met popjournalist Hester Carvalho en gasten.

Het roemruchte Paradiso-verleden trekt voorbij in een wilde beeldenmix, waaronder legendarische optredens van Nirvana en De Staat, plus filmfragmenten uit Cha-Cha (1979) en Rebelse Stad (2015). Tussendoor praat popjournalist en Paradiso-chroniqeur Hester Carvalho met gasten, waaronder oud-Paradisomedewerker Marieke Heideman. Aan het woord komen ook Gert van Veen, voorman van de houseband Quazar, Adri Hazevoet, bekend van de 'lichtshow' aan het begin van de jaren zeventig, cameraman Sander Snoep en dj Celeste.

vloeistofdia's en pogo

De beeldenmix (afkomstig van Beeld en Geluid) covert drie periodes uit de geschiedenis van Paradiso, hippie, punk en house. Dat belooft fantastische beelden van stonede hipppies die extreem ontspannen bewegen tegen de achtergrond van vloeistofdia's, rauwe pogo en de neohippie-extase van het housetijdperk. En natuurlijk ontbreken Herman Brood en Nina Hagen niet in Cha-Cha, Herbert Curiëls feestelijk chaotische impressie van punk-Amsterdam.

NRC-journaliste Hester Carvalho publiceerde op 31 maart haar boek Paradiso 50 jaar in 50 legendarische concerten: hoe het ‘kosmisch ontspanningscentrum’ van de hippies uitgroeide tot professionele concertzaal.

Foto 1 bovenaan: Helen King
Foto 2 bovenaan: Adri Hazevoet

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z