Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • 8 Femmes
  • 8 Femmes
  • 8 Femmes
  • 8 Femmes
Bekijk trailer

8_women_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

8 femmes

Het Franse wonderkind François Ozon bewerkte het obscure toneelstuk '8 femmes' tot een vrolijk genre-experiment: een muzikaal moordmysterie met heuse shownummers, waarin acht Franse steractrices - onder wie Catherine Deneuve, Fanny Ardant en Isabelle Huppert - samenkomen, allen gekleed in Christian Diors jaren vijftig-look.

Een buitenhuis in een oogverblindend technicolorlandschap - met nepsneeuw - vormt het decor voor Agatha Christie-achtige verwikkelingen rond de moord op de heer des huizes. Huppert is onvergetelijk wanneer ze met een knipoog naar haar vorige optreden in Michael Hanekes La pianiste plaatsneemt achter de piano en het gevoelige 'Message personnel' ten gehore brengt.

echte vamp

Jaren '50; een geïsoleerd landhuis op het besneeuwde platteland van Frankrijk; een familie heeft zich verzameld om samen de feestdagen door te brengen. Maar erg gezellig zal het niet worden: Marcel, de heer des huizes, is vermoord. 

Een van de acht vrouwen uit de directe omgeving van het slachtoffer moet de moord op haar geweten hebben. Was het zijn imponerende maar nauwelijks liefhebbende echtgenote Gaby (Catherine Deneuve)? Of zijn gefrustreerde en desastreus ongetrouwde schoonzus Augustine (Isabelle Huppert) of zijn vrekkige schoonmoeder Mamy (Danielle Darrieux), die zichzelf in de comfortabele bourgeois woning van Marcel en Gaby heeft gemanoeuvreerd? Of weet het personeel er meer van?

verleiding danst met verraad

Als Pierrette (Fanny Ardant), de zus van het slachtoffer en een echte vamp, onverwacht voor de deur staat, ontaardt het moordonderzoek in een dag vol opzienbarende onthullingen, hilarische verwikkelingen en muzikale intermezzo's. Komische situaties krijgen een andere draai als duistere familiegeheimen naar boven komen. Verleiding danst met verraad.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. Zaterdag 2 november 2019 is Eye in de avond alleen geopend voor Museumnacht-bezoekers.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z