Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

A Ciambra

Energiek en overweldigend drama, geproduceerd door Martin Scorsese, speelt zich af in een krottenwijk in Calabrië, waar de 14-jarige Pio de zorg op zich moet nemen van zijn familie. Prachtig coming-of-age portret over keuzes die je leven bepalen.

In de Zuid-Italiaanse regio Calabrië woont de familie Amato, vier generaties op elkaar gepakt in een gammel huis. Kleine criminaliteit zoals inbraken en autodiefstal zorgen voor brood op de plank. Daarbij is het voortdurend uitkijken de plaatselijke maffia niet voor de voeten te lopen. Als de vader en oudste zoon worden gearresteerd, voelt de 14-jarige Pio zich de man in huis. Hij wil graag tonen dat hij al voor vol kan worden aangezien en gaat op eigen houtje het dievenpad op. De enige bij wie hij terecht kan voor hulp is de sympathieke Ayiva, die voor Pio een soort tweede vader is geworden. Pio zal echter ondervinden dat een echte man worden ook inhoudt, dat hij moeilijke keuzes moet maken.

De getalenteerde jonge niet-acteur Pio Amato en de verpauperde buurt in Calabrië waren eerder aanwezig in Carpignano's neorealistische speelfilmdebuut Mediterranea (2015). Door die sombere schets over de Europese vluchtelingencrisis werd Carpignano een wereldwijd festivalfenomeen. Ook Martin Scorsese was onder de indruk van de ruige karakter- en situatieschets. Toen Scorsese later een fotoboek onder ogen kreeg waarin de jonge Italiaans-Amerikaanse cineast Ciambra sfeervol in beeld brengt, kwam Scorsese aan boord van zijn nieuwste film A Ciambra, een coming-of-agedrama dat opnieuw het vizier richt op Pio Amato en de dickensiaanse taferelen in Calabrië.

A Ciambra werd in 2017 geselecteerd voor de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en werd daar onderscheiden met het Europa Cinemas Label (de prijs van Europese filmtheaters).

....energieke relaas...fraaie en effectieve vertelwijze...Mooi...Knap. (**** De Volkskrant)

Je zou denken dat Jonas Carpignano jaren onder de Roma's van Calabrië in het zuiden van Italië verbleef, zo naturel en realistisch filmt hij...fantastische taferelen... (**** Trouw)

 ...hartverscheurend...Ontroerend...krachtig drama met een fantastische hoofdrol... (Het Parool)

Bekijk deze film thuis op Picl, EYE's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z