Eye Filmmuseum is tijdelijk gesloten t/m 9 februari. Lees hier meer.

  • A Girl Missing
  • A Girl Missing
  • A Girl Missing
  • A Girl Missing
Bekijk trailer

a_girl_missing_-_trailer_nl

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl

A Girl Missing

Thuisverpleegster Ichiko zorgt voor de zieke grootmoeder van de Oisho-familie. Kleindochter Motoko is een van Ichiko's beste vriendinnen. Dan slaat het noodlot toe: Motoko's jongere zusje Maki wordt gegijzeld. Fukada Koji's suspensedrama over de gevolgen van een onverwachte gebeurtenis is ook een portret van waanzin, wraak en verlangen.  

Particulier verpleegkundige Ichiko voelt zich bij de Oisho's bijna een lid van de familie. Ze verzorgt niet alleen de grootmoeder, maar heeft ook een hechte vriendschap met Motoko, de oudste kleindochter.

Wanneer op een dag Motoko's jongere zusje Maki verdwijnt en niet veel later Ichiko’s neef wordt genoemd als de ontvoerder, ontstaat er een breuk tussen de familie Oisho en Ichiko. Terwijl haar werk- en privéleven lijden onder de media-aandacht, voelt ze de grond onder haar voeten wegzakken.

prijs in Cannes

Op kalme wijze onthult filmmaker Fukada Koji in dit meeslepende drama de schaduwkant van Ichiko, gespeeld door actrice Tsutsui Mariko. Die maakte ook al indruk in Fukada's vorige werk Harmonium, dat in 2016 de juryprijs won van het Un Certain Regard-programma in Cannes. Net als in die film ligt ook in dit intrigerende portret verlies aan de basis van waanzin, wraak en verlangen. (bron: IFFR)

over de regisseur

De Japanse filmmaker Fukada Koji (1980) studeerde aan de Filmacademie van Tokio. Hij heeft speciale interesse in de geschiedenis van de Franse cinema, met name de films van Eric Rohmer. Fukada's eerdere films Hospiltalité (2010) en Harmonium (2016) waren op meerdere festivals te zien en wonnen verschillende prijzen.

Te zien via Picl, Eye's online filmzaal

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.