Bekijk trailer

a_history_of_violence_2005_-_official_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

A History of Violence

Viggo Mortensen speelt een kalme restauranthouder die onverwacht gewelddadig uit de hoek komt. In zijn zestiende lange speelfilm richt Cronenberg zich niet op het groteske en het fantastische, maar neemt hij de levens van doodgewone mensen onder de loep.

Tom Stall is de eigenaar van een gemoedelijke coffeeshop in een kalm stadje in het middenwesten van de VS. Een echte family man, getrouwd met de aantrekkelijke Edie, vader van twee kinderen. Wanneer twee jonge criminelen de zaak binnenlopen, de deur dichtdoen en Tom bedreigen is de boot aan; met onverwachte efficiency legt Tom de jongens neer – van een van hen is het gezicht weggeschoten.

Hoewel Tom uitgroeit tot held van de dag, dringt zich de vraag op hoe deze man zich tot pistoolheld heeft kunnen ontpoppen. De wenkbrauwen gaan helemaal omhoog als een stel mannen vertelt dat Tom een verleden zou hebben als gewetenloze hitman, een man met sociopathische trekken kortom.

Met A History of Violence geeft Cronenberg, in eerdere jaren tot ‘The Baron of Blood’ gedoopt, blijk van zijn interesse in de psychologie van alledaagse personages in alledaagse omstandigheden. Maar wat is alledaags in een Cronenberg-film? Het zijn de vrouw, kinderen en kennissen van die aardige Tom Stall die het antwoord moeten geven. Ook met Ed Harris en William Hurt.

Op 4 augustus verzorgt literatuurwetenschapper en filmkenner dr. Jan Baetens (faculteit der Letteren, KU Leuven) een inleiding.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie