Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

A Spell to Ward Off the Darkness

Muzikant Robert A.A. Lowe (aka Lichens) belandt van de Finse wildernis in een blackmetal-optreden in dit vreemde, betoverende werk over spiritueel verlangen en extatische schoonheid. Voorstelling bij de tentoonstelling rond de EYE Art & Film Prize.

Ben Rivers, winnaar van de EYE Art & Film Prize, en Ben Russell volgen een man op drie schijnbaar heel verschillende momenten in zijn leven. Na een beeldschoon 360 graden-shot van een noordelijk meer bij zonsopgang, belanden we samen met hem op een klein eiland in Estland. Hier probeert een commune van vijftien personen vredig samen te leven. Daarna leidt de man een geïsoleerd bestaan in de majestueuze wildernis van Noord-Finland waar de sublieme natuur uiteindelijk toch onbereikbaar blijkt. Ten slotte zien we hem tijdens een grimmig concert optreden als de zanger en gitarist van een blackmetalband in Noorwegen, in een intens, ononderbroken shot van 35 minuten.

Het betoverende A Spell to Ward Off the Darkness zit vol duisternis, extatische schoonheid en een optimisme van het donkerste soort, en is zo, volgens de makers, een radicaal voorstel om ook in onze tijd te proberen een utopisch bestaan te leiden.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00*
*zie tentoonstellingsdata

feestdagen
Met Kerst is Eye gewoon geopend. 31 december sluit Eye om 17.30; u kunt dan tot 16.30 (laatste entree) terecht in de tentoonstellingsruimte. Op Nieuwjaarsdag heten we u van harte welkom vanaf 12.00.

let op! Donderdag 13 december 2018 is Eye gesloten voor publiek.

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z