• A Strange Love Affair
  • A Strange Love Affair
  • A Strange Love Affair
  • A Strange Love Affair
Onderdeel van Eye Film Player

A Strange Love Affair

Verrassend liefdesverhaal met onconventionele ontknoping rond een affaire tussen een filmstudent en zijn professor. Digitale restauratie door Eye. Vertoning bij een special rond schrijver, regisseur en filmdocent Eric De Kuyper, voormalig adjunct-directeur van het Filmmuseum. 

De meest verhalende film van Eric de Kuyper is een liefdesverhaal tussen een student en zijn 40-jarige professor in filmstudies (zoals De Kuyper destijds zelf was), gespecialiseerd in Hollywooddrama's. Het verhaal krijgt een verrassende wending wanneer de twee besluiten de ouders van de student te bezoeken.

De film roept herinneringen op aan het werk van David Lean (Brief Encounter) en Luchino Visconti. De zwartwitfotografie is van de legendarische Henri Alekan, cameraman van La belle et la bête (1946) van Jean Cocteau. A Strange Love Affair werd in 1983 geselecteerd voor het filmfestival van Venetie. 

restauraties

Eye heeft De Kuypers films gerestaureerd en vertoont deze in de sfeer van De Kuypers gedachtegoed, met inleidingen, live muziek en vertoningen van klassiekers uit de collecties van Eye en het filmarchief in Brussel. De voorstellingen worden ingeleid en bijgewoond door De Kuyper en cast en crewleden uit zijn films.  

Deze film huur je op de Eye Film Player