Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

_a_touch_of_zen_-_official_film_trailer_-_1971.

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

A Touch of Zen

King Hu is meester van de martial-arts-cinema. A Touch of Zen is een majestueuze mix van spookverhaal en politieke thriller, met tal van klassieke wuxia-vechtscènes. Het Taiwan Film Institute heeft onlangs drie belangrijke werken van King Hu gerestaureerd, die nu voor het eerst in al hun pracht te zien zijn in EYE.

Een vrouw slaat in A Touch of Zen op de vlucht voor de geheime politie, en krijgt hulp van een boeddhistische priester. De lange shots van sierlijke gevechten en oogstrelende natuuropnamen bereiden de kijker voor op een memorabel, metafysisch slotgevecht dat de film tot een absolute wuxia-klassieker maakt. De beroemdste scène is die rond een zwaardduel in het bamboebos, die Ang Lee inspireerde voor een soortgelijke scène in Crouching Tiger, Hidden Dragon. Hu's martial-artsfilm is voor commerciële uitbreng geproduceerd, maar zet zich af tegen het allesoverheersende marktdenken in de Hongkong-filmindustrie.

A Touch of Zen groeide door de opmerkelijke montage en cameravoering uit tot een mijlpaal in het martial-artsgenre. Het was de eerste titel uit het wuxia-genre die internationale erkenning kreeg. Regisseurs als Ann Hui, John Woo en Tsui Hark zijn bewonderaars van zijn werk en zouden de stijlinnovaties die door Hu werden geïntroduceerd verder ontwikkelen. A Touch of Zen won de Technical Grand Prize-prijs op het filmfestival van Cannes in 1975.

Met introductie (voertaal: Engels) op 4 juni door Doris Yeung (Cinemasia).

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z