Eye is per 1 juni weer open. De ticketverkoop is gestart voor tentoonstelling en film.
Restaurant bezoeken? Maak een reservering.

  • A White, White Day
  • A White, White Day
  • A White, White Day
  • A White, White Day
Bekijk trailer

a_white_white_day_-_trailer_nl

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl, Vitamine Cineville

A White, White Day

Wat als je erachter komt dat je overleden vrouw waarschijnlijk een verhouding heeft gehad? Woede welt op in het binnenste van politieman Ingimundur, die niet kan rusten voordat de waarheid op tafel ligt. Van dit gegeven maakt de IJslandse regisseur Hlynur Pálmason een visueel fraaie en meeslepende vertelling. Hoofdrolspeler Ingvar Eggert Sigurðsson geeft zijn personage stevig gestalte, heen en weer zwaaiend tussen agressie, paranoia en schuldgevoel.

Inspecteur Ingimundur wordt met verlof gestuurd na het dodelijke ongeluk van zijn vrouw, die met de auto van de weg raakte. Ingimundur moet naar de therapeut om zijn verdriet ‘een plekje te geven’. Maar Ingimundur is meer van het type ruwe bolster blanke pit; hij kropt alles op en barst dan uit in onvoorspelbare woedeaanvallen.

aangrijpend portret

Als Ingimundur door de spullen van zijn overleden vrouw gaat, doemt het vermoeden van een geheime verhouding op. Was Ingimundur zijn vrouw al langer kwijt? Heeft hij haar niet genoeg aandacht gegeven?

In zijn tweede speelfilm schetst regisseur Hlynur Pálmason een aangrijpend portret van een man die de greep op zichzelf en zijn omgeving langzaam verliest. De rustige opnamen, met aandacht voor fraaie visuele details, voorzag Pálmason van de muziek van Edmund Finnis, die als componist voor de London Contemporary Orchestra werkt. Finnis schreef eerder mee aan een nieuwe score voor Sergej Eisensteins stille film The General Line (1929). Eye vertoonde eerder Pálmasons bijzondere debuutfilm, Winter Brothers, in het kader van Previously Unreleased 2018.

voor 08 jun 2020 16:00

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

Cineville-pashouders kunnen deze film online kijken via Vitamine Cineville.