Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

A World Not Ours

Hoe kunnen audiovisuele collecties worden ingezet ter bevordering van het gemeenschappelijk goed? In mei 2018 verkent de EYE International Conference deze en andere vragen onder de noemer Activating the Archive. Audio-Visual Collections and Civic Engagement, Political Dissent and Societal Change.

De jaarlijkse EYE International Conference belicht de debatten die nu spelen in de academische en archiefwereld en verwelkomt filmerfgoedspecialisten, filmwetenschappers, curatoren en restauratoren. Vandaag is te zien:

A World Not Ours
(Mahdi Fleifel, 2012, 93')

Intiem, humoristisch portret van drie generaties die in ballingschap leven in het Palestijnse vluchtelingenkamp Ain el-Helweh in Zuid-Libanon, waar de Deense regisseur Mahdi Fleifel zelf opgroeide. In zijn film maakt hij gebruik van een schat aan persoonlijke opnamen, familiearchieven en historisch beeldmateriaal, inclusief de videobeelden die zijn vader in de jaren 80 en 90 maakte. Het archiefmateriaal biedt de nodige politieke achtergrond voor dit filmische dagboek.

Meer dan 70.000 mensen wonen al meer dan 60 jaar op de paar vierkante kilometer van het vluchtelingenkamp. De regisseur schetst een gevoelig en humoristisch beeld van zijn familie en vrienden en hun alledaagse conflicten.

De film vertelt ook het verhaal van Fleifels oude vriend Abu Eyad. De twee mannen delen een passie voor de Palestijnse politiek, melancholieke muziek en voetbal. Tijdens het WK voetbal kijken ze in een sportwinkel naar de wedstrijden. Maar terwijl Fleifel het kamp kan binnenlopen en verlaten wanneer hij maar wil, blijft Abu Eyad alleen achter, in de hoop ooit eens te kunnen ontsnappen.

Met een inleiding van Asli Ozgen-Tuncer (UvA). De voertaal is Engels.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00*
*zie tentoonstellingsdata

feestdagen
Met Kerst is Eye gewoon geopend. 31 december sluit Eye om 17.30; u kunt dan tot 16.30 (laatste entree) terecht in de tentoonstellingsruimte. Op Nieuwjaarsdag heten we u van harte welkom vanaf 12.00.

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z