Acidente

Ontdekkingstocht door twintig steden in Minas Gerais, Brazilië, waarin de makers zich al improviserend laten leiden door hun nieuwsgierigheid en het toeval. Bijzondere ervaringscinema. Vertoning bij de tentoonstelling Locus: Apichatpong Weerasethakul – Cao Guimarães.

De makers Cao Guimarães en Pablo Lobato zijn meesters van de fijnzinnige observatie. Ze staan open voor het onvoorziene en onvoorspelbare. Ze kijken, voelen en luisteren naar de twintig steden waar ze doorheen reizen, die namen dragen als Gelukkige Hoop, Rode Wateren, Gepijnigde Velden, Waterige Ogen en Onbedekt. De namen zijn een gedicht op zichzelf. De makers geven zich volledig over aan het moment dat zich voor hun camera voltrekt. Ze willen deze plekken niet zozeer letterlijk weergeven maar liever het tijdsverloop vangen waarin landschappen en mensen met elkaar samen leven.

Tijdens hun tocht gaan ze uit van de suggestieve kracht van het beeld en de rijkdom van het eenvoudige dagelijkse leven. Het bekijken van de film, die zo dichtbij komt dat je hem lijkt te kunnen aanraken, is een bijzondere ervaring, die je met een open blik laat kijken naar de wereld vlak om je heen.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie