Acidente

Ontdekkingstocht door twintig steden in Minas Gerais, Brazilië, waarin de makers zich al improviserend laten leiden door hun nieuwsgierigheid en het toeval. Bijzondere ervaringscinema. Vertoning bij de tentoonstelling Locus: Apichatpong Weerasethakul – Cao Guimarães.

De makers Cao Guimarães en Pablo Lobato zijn meesters van de fijnzinnige observatie. Ze staan open voor het onvoorziene en onvoorspelbare. Ze kijken, voelen en luisteren naar de twintig steden waar ze doorheen reizen, die namen dragen als Gelukkige Hoop, Rode Wateren, Gepijnigde Velden, Waterige Ogen en Onbedekt. De namen zijn een gedicht op zichzelf. De makers geven zich volledig over aan het moment dat zich voor hun camera voltrekt. Ze willen deze plekken niet zozeer letterlijk weergeven maar liever het tijdsverloop vangen waarin landschappen en mensen met elkaar samen leven.

Tijdens hun tocht gaan ze uit van de suggestieve kracht van het beeld en de rijkdom van het eenvoudige dagelijkse leven. Het bekijken van de film, die zo dichtbij komt dat je hem lijkt te kunnen aanraken, is een bijzondere ervaring, die je met een open blik laat kijken naar de wereld vlak om je heen.