Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Aelita

Een professor wordt verliefd op Aelita, de koningin van het revolutionaire Mars, in deze bijzonder fraaie SF-film met constructivistisch gestileerde decors. HKU-studenten maken een score bij deze stille film, die live wordt vertolkt door het Keuris Ensemble.

In Aelita wordt de SF-wereld uitgebeeld in constructivistisch gestileerde decors die fraai contrasteren met het realistisch ogende Moskou van 1924.

Wellicht de eerste sciencefictionfilm uit de Sovjet-Unie en de eerste film van Iakov Protazanov na de Russische revolutie verbeeldt de droom van een Russische professor over een reis naar Mars. De heerseres op Mars, Aelita, begint interesse in de professor te krijgen en aangekomen op Mars raken Aelita en de aardse prof in een amoureuze affaire verwikkeld. Een soldaat ontdekt echter de wantoestanden op Mars en tracht een proletarische revolutie te ontketenen. Als Aelita zich als alleenheerseres ontpopt, doodt de professor voor de tweede maal een vrouw die hij liefheeft, om dan te ontdekken dat zinsbegoochelingen hem parten spelen.

  • In samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De première van de nieuwe score gecomponeerd door studenten compositie en sounddesign van de HKU wordt live uitgevoerd door het Keuris Ensemble o.l.v. Henry Kelder.
  • Keuris Ensemble: Tim Wintersohl (fluit/piccolo); Anna voor de Wind (klarinet, basklarinet); Marijn Migchielsen (bastrombone); Vera de Bie (viool, altviool); Rebecca Smit (cello); Joeke Hoekstra (slagwerk); Henry Kelder (piano, orgel).
  • Componisten: Thymo Boog, Milan Wijnmaalen, Tjeerd Nijhof, Bastiën Pleijers, Kyai Fadillah, Sjoerd van der Ven, Rik Rensen, Jan Jeroen Spijkervet, Pim Moltzer, Aike van de Crommert.
  • Sound Design: Lennart Roelofs, Mattijn Willems, Kirill den Outer.
  • Met speciale dank aan de docenten: Daniël Hamburger, Alex Geurink, Bart Jilesen.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00*
*zie tentoonstellingsdata

feestdagen
Met Kerst is Eye gewoon geopend. 31 december sluit Eye om 17.30; u kunt dan tot 16.30 (laatste entree) terecht in de tentoonstellingsruimte. Op Nieuwjaarsdag heten we u van harte welkom vanaf 12.00.

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z