Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

After Hours

Humoristische, surrealistische nachtmerrie in duister New York, waar een kantoorklerk hoopt op een avontuurtje en wel zeer op zijn wenken wordt bediend. De computerprogrammeur (Griffin Dunne) raakt op een nacht in de bizarre artiestenbuurt SoHo verzeild en komt er niet meer weg, ondanks verwoede pogingen. 

Volgens Scorsese gaat After Hours vooral over seksuele angst. Met deze lowbudgetfilm begon zijn 'tweede' carrière; na de flops van New York, New York, Raging Bull en The King of Comedy, wetend dat hij zijn droomproject The Last Temptation of Christ voorlopig niet zou kunnen realiseren, dacht Scorsese er over te stoppen met filmen – tot hij dit script kreeg.

After Hours werd op het filmfestival van Cannes bekroond met de prijs voor Beste Regie. Met Griffin Dunne en Rosanna Arquette.

Zaterdag 22 juli vertoning met voorfilm What’s a Nice Girl like You Doing in a Place Like This?, Scorseses korte studentenfilm uit 1963 (9’), een komisch verhaal over een schrijver die geobsedeerd raakt door de foto van een jonge vrouw aan de muur van zijn werkkamer.

Vertoning op 35mm (EYE-collectie)

Deze voorstelling is geselecteerd door We Are Public en gratis toegankelijk voor leden, mits niet uitverkocht. Reserveren is niet mogelijk. Kaartjes kunnen vanaf een uur voor aanvang worden opgehaald bij de kassa.

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie* 

€ 11,50

vriend**

€ 10,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€19,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

combiticket

Tentoonstelling én een film zien? Koop een combiticket en bespaar €4. Bezoek Martin Scorsese – The Exhibition én een film naar keuze en betaal niet €23,50 maar €19,50. Het combiticket is alleen verkrijgbaar aan de kassa. Deze combiprijs geldt voor reguliere films.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z