After Life

Originele, lichtvoetige kijk op het leven na de dood. In het voorportaal van het hiernamaals mogen pasgestorvenen hun meest dierbare herinnering oproepen. Nadat zij hun geluksmoment opnieuw hebben beleefd, nemen zij dat ene moment mee de eeuwigheid in. De film is te zien in het Japan-programma, dat tot en met december duurt.

Betoverend mooie film over de transitzone tussen de aarde en het hiernamaals, een spartaans ingerichte barak. De bezoekers moeten uit hun leven één herinnering te kiezen; de herinnering die hun het meest dierbaar is. Hierna mogen ze overgaan naar het hiernamaals, waar ze tot in de eeuwigheid in die ene herinnering verder mogen leven.

Klanken en beelden van vroeger komen bij de pasgestorvenen naar boven drijven, in een oceaan van weemoed. Wanneer de herinnering is gekozen, doen de begeleiders hun uiterste best om die in scène te zetten en op film vast te leggen, zodat After Life zich ontpopt tot een wondermooi eerbetoon aan de cinema zelf. Aanleiding voor After Life was de dood van Kore-eda's grootvader, die aan Alzheimer leed.

EYE vertoont ook andere films van Hirokazu Kore-eda, wiens nieuwste film Our Little Sister in EYE in première ging.