Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

after_the_storm_-_nederlandse_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

After the Storm

Ryota, ooit succesvol schrijver, is nu een armlastige privédetective. Zijn ex-vrouw en zoontje heeft hij van zich vervreemd, maar een stormachtige zomernacht lijkt de familie weer bij elkaar te brengen. Kore-eda’s elfde speelfilm is een gevoelig portret van moderne levens in Japan.  

Gokken, dat is wat privédetective Ryota het liefste doet, zonder zich om de gevolgen te bekommeren. Geldgebrek tekent zijn bestaan, met schaamtevolle gevolgen: de ooit geslaagde schrijver, kan nauwelijks de maandelijkse alimentatie voor zijn zoontje opbrengen. In de familie wordt er niet over gesproken, Ryota’s moeder Yoshiko maakt liever grappen, Kyoko ziet haar ex-echtgenoot als onvolwassen, terwijl Shingo, het kind, de nabijheid van zijn vader zoekt. Wanneer op een zomeravond een storm losbreekt en alle familieleden op bezoek zijn bij Yoshiko lijkt de ontstane verwijdering gerepareerd te kunnen worden.      

Onnadrukkelijk, maar aangrijpend schetst Kore-eda hedendaagse levens in Japan. Net als in Still Walking (2008) is de kalme en soms humoristische toon opvallend; families mogen uit elkaar zijn gevallen, er is altijd nog een kans dat verloren gegane verbanden worden hersteld. After the Storm brengt acteurs Hiroshi Abe (Ryota) en Kirin Kiki (Yoshiko) weer samen, in dezelfde rolverdeling als in Still Walking. Onderdeel Un Certain Regard-competitie (Cannes filmfestival).

over de regisseur 

Kore-eda Hirokazu (Tokio, 1962)  wilde aanvankelijk romanschrijver worden. Hij studeerde letteren en maakte verschillende (bekroonde) documentaires voor de Japanse televisie. Zijn debuutfilm Maborosi (1995) won meteen prijzen op de filmfestivals van Venetië en Chicago. Kore-eda, die wel de ‘hedendaagse Ozu’ wordt genoemd, heeft als schrijver, regisseur, editor en producer wereldwijd succes geboekt;  Distance (2001), Nobody Knows (2004) en Still Walking (2008) vielen veelvuldig in de prijzen. Kore-eda’s films handelen vaak over thema’s als verlies, dood en nagedachtenis, gezien vanuit het perspectief van de familie. 

...fenomenale acteurs...zijn creatieve en emotionele hoogtepunt... (****1/2 De Filmkrant)

...Weinig filmmakers kunnen familiebanden met zoveel finesse schetsen... prachtig geacteerde familieportret...mildheid en een subtiel gevoel voor humor... (**** De Telegraaf)

...vertrouwd, fijnzinnige familiedrama...wonderbaarlijk...heerlijke, droogkomische, nuchtere rol van veteraan Kiki...meestercineast...Fijn...genuanceerd...zeer aanstekelijk... (**** De Volkskrant)

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z