• Afternoon
  • Afternoon
  • Afternoon
  • Afternoon
Bekijk trailer

trailer_de_afternoon

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Tsai Ming-liang

Afternoon

In een vervallen huis op het platteland praat Tsai Ming-liang openhartig met zijn muze en acteur Lee Kang-sheng. Bij Tsai's VR-kunstwerk The Deserted draait Eye alle lange speelfilms van de Taiwanese regisseur.

In een tochtige, afbladderende kamer op het platteland ontmoet regisseur Tsai Ming-liang op een middag acteur Lee Kang-sheng, al twintig jaar zijn muze, met wie hij vele films heeft gemaakt. De meanderende middag mondt uit in een geïmproviseerd, verrassend gesprek, waarin ze niet alleen vertellen over hun persoonlijke leven, maar ook het verhaal achter hun jarenlange samenwerking uit de doeken doen. 

toeval

Een openhartige Tsai richt de camera, met zijn beroemde lange shots, nu eens op zichzelf en vertelt hoe zijn films vaak bij toeval ontstaan. Tsai vernieuwde de filmtaal door puur op het beeld te vertrouwen. Onnadrukkelijk laat hij zien dat eenzaamheid de prijs is die we betalen in onze consumptiemaatschappij. De documentaire probeert antwoord te geven op de vraag wat er gebeurt in het hoofd van een kunstenaar die zijn eigen weg en gevoel volgt, zonder vooropgezet plan. 

grootmeester in eye

Bij de presentatie van The Deserted, Tsai Ming-liang's eerste VR-productie, vertoont het filmmuseum alle lange speelfilms van de Taiwanese grootmeester nog een keer op het grote doek, van Rebels of the Neon God (1992) tot Your Face (2018). Tsai komt ook naar Eye voor een Masterclass bij zijn VR-debuut.