Bekijk trailer

alice_doesnt_live_here_anymore_1974_martin_scorsese_theatrical_trailer

Om deze trailer te bekijken moet je Youtube cookies accepteren klik hier

Alice Doesn't Live Here Anymore

Het verhaal van arbeidersvrouw Alice (Ellen Burstyn), die na de dood van haar man kiest voor een bestaan ‘on the road’. Burstyn won een Oscar.  

Scorseses enige film met een vrouwelijke hoofdrolspeler wekte veel discussie op over het al dan niet feministisch gehalte, maar was volgens de maker nooit bedoeld als ‘feministisch pamflet’: “It was a film about self-responsibility and also about how people make the same mistakes again and again”. 

Het scenario van Alice Does’t Live Here Anymore werd aangeboden aan actrice Ellen Burstyn om zelf te regisseren, maar ze deed dat uiteindelijk niet en stapte ermee naar Francis Ford Coppola, die het te druk had met The Godfather 2 en zijn vriend Scorsese tipte. Burstyn won een Oscar. Ook met Kris Kristofferson en Harvey Keitel. 

scorsese en de vrouwen

Scorseses films spelen zich vaak af in typisch mannelijke settings. Toch creëerde hij een aantal iconische vrouwenrollen, waaronder het titelpersonage uit Alice Doesn’t Live Here Anymore. Woensdag 5 juli geeft schrijver en filmjournalist Basje Boer een korte inleiding bij de film waarin ze Scorseses kijk op mannen en vrouwen belicht.

voor 05 jul 2017 19:00
Inleiding door filmjournalist Basje Boer (in het Nederlands)

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie* 

€ 11,50

vriend**

€ 10,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€19,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

combiticket

Tentoonstelling én een film zien? Koop een combiticket en bespaar €4. Bezoek Martin Scorsese – The Exhibition én een film naar keuze en betaal niet €23,50 maar €19,50. Het combiticket is alleen verkrijgbaar aan de kassa. Deze combiprijs geldt voor reguliere films.