• AliceinWonderland
  • AliceinWonderland
  • AliceinWonderland
  • AliceinWonderland

Alice in Wonderland

Wie in een konijnenhol valt, maakt de gekste dingen mee. Het overkomt het meisje Alice, dat in Wonderland belandt en kennismaakt met het Witte Konijn, Humpty Dumpty en de raadsels strooiende Mad Hatter. De Walt Disney Studio maakte in 1951 een kleurrijke animatieverfilming van Lewis Carrols beroemde vertelling.

Als haar zuster haar een nogal langdradig verhaal vertelt – over geschiedenis en zo – begint Alice zich te vervelen. Maar net op het punt dat ze in slaap dreigt te vallen, verschijnt het Witte Konijn. Een konijn dat zich graag in echte mensenkleren hult, zoals een herenvest met een horloge aan een ketting.

arrogante rups

Wat volgt is het beroemde, knotsgekke verhaal van Lewis Carroll over een meisje dat afdaalt in de surrealistische wereld van dieren-die-net-mensen zijn, met al hun ijdelheden en onhebbelijkheden. Alice ontmoet de kibbelende tweeling Tweedledee en Tweedledum, de arrogante rups Caterpillar en de Mad Hatter, een mannetje met grote hoed dat bij voorkeur in onoplosbare raadsels praat (‘Why is a raven like a writing-desk?’)

feest voor het oog

Lewis Carrolls vertelling was ook voor Walt Disney onweerstaanbaar. Zijn bewerking uit 1951 was een van de grote Disney-successen. De kleurrijke animaties waren een feest voor het oog, de begeleidende songs (‘The Unbirthday Song’) Disney-zoetgevooisd maar nog altijd voorzien van Brits-ironische ondertoon, en de stemacteurs gaven ziel en kleur aan de Carroll-personages.

 

ondertiteling bij deze film

26/12 16:00, 03/01 14:15 Engels gesproken met Nederlandse ondertitels, de andere vertoning is Nederlands gesproken zonder ondertitels

voor 05 jan 2020 14:30

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.