Eye is per 1 juni weer open. De ticketverkoop is gestart voor tentoonstelling en film.
Restaurant bezoeken? Maak een reservering.

Bekijk trailer

amazing_grace_nederlandse_trailer_vanaf_31_oktober_in_de_bioscopen

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl, Vitamine Cineville

Amazing Grace

Queen of Soul Aretha Franklin nam in 1972 haar live-album Amazing Grace op met het Southern California Community Choir in een doopsgezinde kerk in Los Angeles. Franklins sensationele terugkeer naar de oorsprong van haar carrière, de gospel, werd op film vastgelegd door regisseur Sydney Pollack. 

In januari 1972 nam Aretha Franklin, bijgestaan door een Californisch kerkkoor, in twee avonden een album op dat nog altijd als het best verkochte gospelalbum aller tijden geldt. Regisseur Sydney Pollack (Three Days of the Condor, Tootsie) was erbij om de sessie op film vast te leggen.

Het had overigens weinig gescheeld of dit muzikale tijdsdocument was de wereld voor altijd onthouden. Allereerst slaagde Pollack (overleden in 2008) er al die jaren niet in beeld en geluid synchroon te krijgen. Nadat dat probleem verholpen was, verhinderde een juridisch conflict tussen Franklin en coproducent Alan Elliott de vertoning van de voltooide versie.

hallelujah!

Na Franklins dood in augustus 2018 kreeg Elliott van Franklins nabestaanden alsnog toestemming om de film in roulatie te brengen. Was het het wachten waard? Om met de recensent van The Guardian te spreken: 'Hallelujah, yes!' Amazing Grace toont de Queen of Soul op haar absolute hoogtepunt; koor en musici, en niet in de laatste plaats zichzelf, opzwepend tot grote, om niet te zeggen goddelijke hoogte.

 

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

Cineville-pashouders kunnen deze film online kijken via Vitamine Cineville.