Onderdeel van Women Make Film

American Honey

Andrea Arnold won de juryprijs in Cannes voor haar energieke road trip over een groep tieners die al feestend de Midwest doorkruisen en frauduleuze tijdschriftabonnementen verkopen. 

American Honey is gefilmd in Andrea Arnolds kenmerkende lyrische stijl waarmee ze de harde werkelijkheid weet te vangen, net als eerder in Fish Tank en Wuthering Heights. Star (nieuwkomer Sasha Lane) leeft aan de rafelrand van de Amerikaanse samenleving als ze Jake (Shia LaBeouf) ontmoet, dansend in de Kmart, en de vonk overslaat.

vervallen motels

Star sluit zich onmiddellijk aan bij Jake en zijn bende buitenbeentjes, die sterke drank in bestelwagens drinken, in vervallen motels slapen, en frauduleuze tijdschriftabonnementen verkopen. Star en Jake zijn extatisch en beginnen te dromen van een eigen huis en gezin.  

zelden getoond Amerika

In een realistische vérité-stijl, en in een opmerkelijke (bijna) vierkante beeldverhouding van 4:3, volgt Arnold de bonte bende jongeren, die voor het grootste deel worden gespeeld door niet-professionele acteurs. American Honey is een energieke roadtrip, over een Amerika dat zelden getoond is, met een soundtrack die springt tussen Rihanna en Bruce Springsteen. 

voor 25 aug 2020 21:00