Bekijk trailer

american_honey_-_andrea_arnold_-_officiele_trailer_-_9_maart_in_de_bioscoop

American Honey

Andrea Arnold won de juryprijs in Cannes voor haar energieke road trip over een groep tieners die al feestend de Midwest doorkruisen. 

American Honey is gefilmd in Andrea Arnolds kenmerkende lyrische stijl waarmee ze de harde werkelijkheid weet te vangen, net als eerder in Fish Tank en Wuthering Heights. Star (nieuwkomer Sasha Lane) leeft aan de rafelrand van de Amerikaanse samenleving als ze Jake (Shia LaBeouf) ontmoet, dansend in de Kmart, en de vonk overslaat. Star sluit zich onmiddellijk aan bij Jake en zijn bende buitenbeentjes, die sterke drank in bestelwagens drinken, in vervallen motels slapen, en frauduleuze tijdschriftabonnementen verkopen. Star en Jake zijn extatisch en beginnen te dromen van een eigen huis en gezin.  

In een realistische vérité-stijl, en in een opmerkelijke (bijna) vierkante beeldverhouding van 4:3, volgt ze de bonte bende jongeren, die voor het grootste deel worden gespeeld door niet-professionele acteurs. American Honey is een energieke roadtrip, over een Amerika dat zelden getoond is, met een soundtrack die springt tussen Rihanna en Bruce Springsteen. 

...zelden slaagt een film over zo'n troosteloze wereld erin om je toch dansend de zaal te laten verlaten. (**** NRC Handelsblad)

…formidabele debutante Lane…film die je naar de Verenigde Staten laat kijken alsof je het niet eerder hebt gezien… (**** Trouw)

…subtiel…subliem…prachtige, licht absurde episode…ontroerend…onvergetelijke trip… (**** De Volkskrant)

voor 26 apr 2017 13:30

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,75

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€5,- 
Cinevillepas€ 5,-

combiticket expositie & film

€16,-
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie