Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

amsterdam_wildlife_trailer_h264

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Amsterdam Wildlife

Stadsecoloog Martin Melchers en programmamaker / presentatrice Merel Westrik laten (wilde) dieren zien die in Amsterdam, soms onverwacht, hun thuis hebben gevonden. Op de meest vreemde plaatsen in de stad zoeken en vinden ze dieren die zich in Amsterdam gevestigd hebben.

Martin Melchers en Merel Westrik op zoek naar het wilde leven van Amsterdam. De twee volgen en filmen flirtende oeverzwaluwen, vechtende vossen, badderende ijsvogels, zonnende ringslangen, zwevende slechtvalken en andere wilde beesten in Amsterdam, wat tot prachtige beelden en hilarische situaties leidt. Ze stuiten op vossen tussen spoor en industrieterrein of op exotische mossels die via ballastwater uit de andere kant van de wereld in het IJ zijn terechtgekomen en daar hebben weten te overleven.

dierenogen

In Amsterdam zou je niet zo snel verwachten dat er nog ruimte is voor wilde natuur. Maar als je door de stad loopt, word je door allerlei dierenogen bekeken. Melchers praat een en ander met veel enthousiasme aan elkaar en maakt er een sport van de dieren zo goed mogelijk in hun leefomgeving in beeld te krijgen.

kristallen status

In april 2017 heeft Amsterdam Wildlife de Kristallen Film status bereikt. Meer dan 10.000 bezoekers zagen de film. Om deze mijlpaal te vieren werden Martin Melchers en Merel Westrik in Eye verrast met de award. De Kristallen Film wordt uitgereikt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Melchers en programmamaker/presentatrice Merel Westrik maakten eerder Haring in het IJ (2009).

Vooraf een korte film uit de Eye-collectie: The Art of Flying van Jan van IJken.

laatste voorstelling 8 december, met Martin en Merel

Drie jaar geleden, op 5 december, beleefde Amsterdam Wildlife z’n première in Eye. Zaterdag 8 december is de laatste feestelijke voorstelling in het filmmuseum, waar tegen de vijfhonderdvijftig voorstellingen plaatsvonden.  

Regisseurs Martin Melchers en Merel Westrik zijn aanwezig bij de jubileumvoorstelling en blikken terug op hun ervaringen met het filmen van stadsdieren. Goed nieuws: de stadsecoloog en de programmamaker zijn bezig met een nieuwe film, waarover ze komen vertellen.

Aanstekelijke roadmovie...Zo kan het dus ook: een aantrekkelijke natuurfilm maken met weinig middelen...Hartbrekend mooi... zeer dierbaar. (**** NRC Handelsblad)

Amsterdam Wildlife al gezien? Moet u gauw gaan doen!...aanstekelijk... (Het Parool) 

Na het beeldspektakel van 'Natuur in de Delta' is er nu nog een natuurdocumentaire: 'Amsterdam Wildlife'....Het budget was 15.000 euro, maar de film is niet minder leuk...spectaculaire dronebeelden...verbazingwekkend beeld... (Trouw)

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00*
*zie tentoonstellingsdata

feestdagen
Met Kerst is Eye gewoon geopend. 31 december sluit Eye om 17.30; u kunt dan tot 16.30 (laatste entree) terecht in de tentoonstellingsruimte. Op Nieuwjaarsdag heten we u van harte welkom vanaf 12.00.

let op! Donderdag 13 december 2018 is Eye gesloten voor publiek.

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z