Bekijk trailer

amsterdam_wildlife_trailer_h264

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Amsterdam Wildlife

Stadsecoloog Martin Melchers en programmamaker / presentatrice Merel Westrik laten (wilde) dieren zien die in Amsterdam, soms onverwacht, hun thuis hebben gevonden. Op de meest vreemde plaatsen in de stad zoeken en vinden ze dieren die zich in Amsterdam gevestigd hebben.

Martin Melchers en Merel Westrik op zoek naar het wilde leven van Amsterdam. De twee volgen en filmen flirtende oeverzwaluwen, vechtende vossen, badderende ijsvogels, zonnende ringslangen, zwevende slechtvalken en andere wilde beesten in Amsterdam, wat tot prachtige beelden en hilarische situaties leidt. Ze stuiten op vossen tussen spoor en industrieterrein of op exotische mossels die via ballastwater uit de andere kant van de wereld in het IJ zijn terechtgekomen en daar hebben weten te overleven.

dierenogen

In Amsterdam zou je niet zo snel verwachten dat er nog ruimte is voor wilde natuur. Maar als je door de stad loopt, word je door allerlei dierenogen bekeken. Melchers praat een en ander met veel enthousiasme aan elkaar en maakt er een sport van de dieren zo goed mogelijk in hun leefomgeving in beeld te krijgen.

kristallen status

In april 2017 heeft Amsterdam Wildlife de Kristallen Film status bereikt. Meer dan 10.000 bezoekers zagen de film. Om deze mijlpaal te vieren werden Martin Melchers en Merel Westrik in Eye verrast met de award. De Kristallen Film wordt uitgereikt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Melchers en programmamaker/presentatrice Merel Westrik maakten eerder Haring in het IJ (2009).

voorfilm

Het leven der dieren (1912), met opnamen van aandoenlijke jonge dieren op een Franse boerderij. Uit de Eye-collectie.

12 augustus zonder voorfilm maar mét nagesprek met Martin Melchers over de actuele situatie in de Amsterdamse wilde natuur en over de opnames voor de aankomende, derde film.

Aanstekelijke roadmovie...Zo kan het dus ook: een aantrekkelijke natuurfilm maken met weinig middelen...Hartbrekend mooi... zeer dierbaar. (**** NRC Handelsblad)

Amsterdam Wildlife al gezien? Moet u gauw gaan doen!...aanstekelijk... (Het Parool) 

Na het beeldspektakel van 'Natuur in de Delta' is er nu nog een natuurdocumentaire: 'Amsterdam Wildlife'....Het budget was 15.000 euro, maar de film is niet minder leuk...spectaculaire dronebeelden...verbazingwekkend beeld... (Trouw)

voor 09 aug 2020 12:45