An Evening with Omer Fast

Marcella Lista, curator van het Centre Pompidou, Parijs, praat met de Israëlische kunstenaar Omer Fast over zijn werk. Hoe wordt de geschiedenis van conflictgebieden verbeeld en geconstrueerd? Fast werd bekend door zijn politiek geladen films waarin realiteit en fictie tegen elkaar worden uitgespeeld. Een aantal van Fasts films is te zien in de tentoonstelling A Tale of Hidden Histories.

Hedendaags trauma en oorlog vormen belangrijke ingrediënten in Omer Fasts politiek geladen films. Fast (Israël, 1972) is geïnteresseerd in de spanning tussen realiteit en fictie en onderzoekt de constructie van verhalen, in het bijzonder hoe verhalen veranderen wanneer ze vanuit verschillende perspectieven worden verteld.

dronepiloot

In de tentoonstelling A Tale of Hidden Histories zijn twee werken van Omer Fast te zien. In Continuity (2012) wordt een echtpaar met hun zoon herenigd na diens militaire uitzending naar Afghanistan. Het ongemakkelijke verhaal wordt al snel gecompliceerder. De aanleiding voor Her Face Was Covered (2011) is de getuigenis van een dronepiloot die een bombardement bespreekt op een konvooi met trucks, op een niet nader omschreven locatie.

Tijdens deze avond zijn fragmenten uit Fasts films te zien; ook worden enkele korte films vertoond, waaronder 5000 Feet Is the Best. Dit werk heeft een relatie met Her Face Was Covered in de tentoonstelling.

De voertaal is Engels.

eye havendiner

Havendiner

20 mei sluiten we Shell Shock feestelijk af met een groot havendiner. Kom Syrisch eten en dansen aan het water!