• An Impossibly Small Object
  • An Impossibly Small Object
  • An Impossibly Small Object
  • An Impossibly Small Object
Bekijk trailer

an_impossibly_small_object_-_trailer_iffr_2018

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

An Impossibly Small Object

In zijn nieuwste speelfilm is de in Shanghai woonachtige regisseur David Verbeek (RU THEREHow to Describe a Cloud) voor het eerst te zien als acteur. Een meditatieve film over de relatie tussen de maker en zijn onderwerp, de fotografie. An Impossibly Small Object maakt deel uit van het filmprogramma bij The Deserted, Tsai Ming-liangs eerste VR-installatie.

Een Nederlandse fotograaf (gespeeld door David Verbeek – ook in het echte leven verdienstelijk fotograaf) maakt op een parkeerplaats in nachtelijk Taipei een foto van een meisje dat met haar vlieger speelt.

herinneringen

De foto neemt ons mee in het leven van het meisje. Ze is acht jaar en staat op het punt haar beste vriend te verliezen; een jongen uit een rijkere familie die binnenkort naar Amerika gaat verhuizen. Terug in Nederland wordt de fotograaf geconfronteerd met zijn eigen constante staat van eenzaamheid. De foto van het meisje maakt  bij hem herinneringen los aan zijn eigen jeugd, toen hij zich nog wel ergens thuis voelde.

de tijd maakt het verschil

Het camerawerk van Morgan Knibbe (Those Who Feel the Fire Burning, 2014) vat precies de mysterieuze, eenzame sfeer van de foto’s die de fotograaf eerder maakte in nachtelijk Taipei. Een meditatieve film over bewegend en stilstaand beeld, over de tijd die het verschil maakt tussen die twee, en over de relatie tussen maker en onderwerp. [bron: IFFR]