• Another Day of Life
  • Another Day of Life
  • Another Day of Life
  • Another Day of Life
  • Another Day of Life
Bekijk trailer

another_day_of_life_nederlandse_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Another Day of Life

Deze felrealistische en tegelijkertijd hallucinante film mengt animatie met live action beelden. De beroemde Poolse reporter Ryszard Kapuściński gaat op zoek naar de waarheid, wanneer hij in 1975 naar het in een burgeroorlog verwikkelde Angola trekt.

28 februari interviewt Lieve Joris regisseur Damian Nenow tijdens een speciale voorpremière (voertaal Engels). Lieve Joris is internationaal bekend om haar non-fictie boeken over de Arabische wereld, Oost-Europa en Afrika. Haar werk werd meermaals bekroond en in vele talen vertaald. Ze ontmoette Ryszard Kapuściński voor het eerst in 1984, reisde met hem door Polen in 1987 en schreef over hem in haar verhalenbundel Mijn Afrikaanse telefooncel (2010).

De Poolse journalist Ryszard Kapuściński (1932-2007) was een van de belangrijkste en kleurrijkste oorlogsverslaggevers van de twintigste eeuw. De deels geanimeerde film, gebaseerd op waargebeurde feiten, is geïnspireerd op de traumatische ervaringen van Kapuściński tijdens de Angolese burgeroorlog.

vraagtekens

Die burgeroorlog verscheurde het Afrikaanse land in de zomer van 1975. Nadien escaleerde het tot een internationaal conflict, dat tot 2007 heeft voortgeduurd. Door deze gebeurtenissen zet de journalist vraagtekens bij zijn manier van leven, opgetekend in zijn boek Another Day of Life. De filmversie, vol hallucinante impressies in de stijl van graphic novels, won de European Film Award voor beste animatiefilm.