• Aquarela
  • Aquarela
  • Aquarela
  • Aquarela
  • Aquarela
Bekijk trailer

aquarela_officiele_trailer_

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Aquarela

Meesterobservator Victor Kossakovsky laat ons de angstaanjagende kracht van water ervaren in zijn spektakelstuk Aquarela. Niet de mens maar het water heeft hier het laatste woord. Met een opvallende soundtrack van de Finse symfonische metalband Apocalyptica.

Waar veel regisseurs de nadruk zouden leggen op de schoonheid van de natuur, kijkt Kossakovsky (Belovy¡Vivan las antipodas!) naar de immense, angstaanjagende krachten die loskomen in het water. Hij schoot beelden over de hele wereld, van Mexico, Rusland, Schotland, Groenland, Venezuela, Portugal tot Amerika, gefilmd in 96 beeldjes per seconde, vanaf onmogelijk ogende camerastandpunten.

Met Aquarela wilde Kossakovsky alle emoties vangen die water teweegbrengt, niet alleen extase en inspiratie, maar ook angst en vernietiging. Een groot deel van de film staat dan ook onder hoogspanning. 

orkaan

Zo trekt het Russische Baikalmeer elke winter talloze waaghalzen die met hun auto het ijs op gaan. Nu het ijs drie weken eerder dan normaal begint te smelten, zakt er niet zelden een auto doorheen. Als dit al geen hartkloppingen en onheilspellend gevoel oplevert, dan moet de huiveringwekkende orkaan op de Atlantische Oceaan en de straten van Miami nog komen. Dit is echt gevaarlijk en dat voel je.

gletsjerbrokstukken

Kossakovsky's filmische tour de force bevat ook genoeg rustige beelden, zoals de enorme gletsjerbrokstukken die als een walvis op een neer deinen, of het golvende ijs dat dansend zijn weg aflegt. Aquarela laat op al die manieren ervaren hoeveel kracht de niet-levende natuur heeft: de zee, het ijs, het weer. Kossakovsky zet de elementen nu centraal, laat ze zelf spreken, en geeft ze daarmee hun rechtmatige plek in onze door mensen overheerste wereld.

voor 19 jan 2020 18:45

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is woensdag 12 februari 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.