Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

aquarius_tr_cf_def_web

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Aquarius

Prachtige rol van de legendarische Braziliaanse actrice Sônia Braga als een gepensioneerde muziekcritica die het opneemt tegen een corrupt vastgoedbureau. Kritisch drama over gentrificatie draaide in de competitie van Cannes.

EYE vertoont ook Kleber Mendonça Filho's vorige film Neighboring Sounds.

Clara is een gepensioneerde muziekcritica en de enige huurder van een ouder appartementengebouw in Recife dat gekocht is door meedogenloze vastgoedontwikkelaars. Clara gaat niet in op de ‘royale’ aanbiedingen en verraderlijke charme van Diego, een vertegenwoordiger van het malafide vastgoedbedrijf. Diego zet alles op alles om Clara uit haar huis te krijgen. Hij organiseert zelfs een luidruchtige orgie in het appartement boven Clara. Maar Clara zet haar hakken in het zand. Langzaam komen er allerlei geheimen boven tafel rond de corruptie die zoveel bedrijven in Brazilië heeft geïnfecteerd.

De legendarische Braziliaanse actrice Sônia Braga (Kiss of the Spider Woman, Dona Flor e seus dois maridos) zet een prachtige rol neer als de koppige Clara. Regisseur Kleber Mendonça Filho (Neighboring Sounds) laat via haar personage zien hoe de stadsontwikkeling en gentrificatie in Recife de oudere bewoners van de stad vervreemdt. Met Aquarius onderzoekt hij niet alleen de gevolgen van nepotisme, maar ook de betekenis van locaties en de dierbare objecten waarmee we ons omringen, zoals de herinneringen aan een meubelstuk of een LP die jaren geleden werd gekocht in een platenwinkel.

…Er zitten sociaal-kritische onderstromen in de film, en diepgevoelde emotionele…Niet veel filmmakers verstaan zo de kunst menselijkheid en vervreemding onnadrukkelijk in elk shot te verbeelden. (***** NRC Handelsblad)

…Subtiel…prachtig, intens familiedrama…geweldig portret van een eigenzinnige vrouw, fenomenaal gespeeld…een vrouw om nooit te vergeten. (**** De Volkskrant)

Een uitdagende, zinderende film over menselijke- en maatschappelijke verhoudingen, waaraan niets geijkt of voorspelbaar is…formidabele hoofdrolspeelster. (***** VPRO/Cinema.nl)

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z