Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

ariel_-_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Ariel

Vrieskoudroge, knisperende Finse humor houdt de zoon van een mijnwerker op de been, in Kaurismäki's tweede deel van zijn trilogie over de Finse arbeidersklasse.

Slepende tangomuziek klinkt uit de jukebox van het eetcafé in het hoge noorden van Finland, waar een net ontslagen mijnwerker zelfmoord heeft gepleegd op het toilet. Zoon Taisto vertrekt met de erfenis, een oude Amerikaanse slee, naar Helsinki, op zoek naar vertier. Dat laat zich niet eenvoudig vinden in de grauwheid van de Finse hoofdstad. De Cadillac wordt verkocht, Taiko belandt in de gevangenis, ontsnapt en zet koers naar Zuid-Amerika. Wat hem op de been houdt? Droge, vrieskoudroge, knisperende Finse humor.

Ariel is het tweede deel van Kaurismäki’s trilogie over de Finse arbeidersklasse, waartoe ook Shadows and Paradise (1987) en The Match Factory Girl (1990) behoren. Fipresci-prijs van de internationale filmkritiek (filmfestival Moskou).

Vooraf korte Kaurismäki-films:

Valimo (2007, 3'): Werknemers van een gieterij kijken tijdens hun lunch naar een film van de gebroeders Lumiére: La sortie de l'usine Lumière à Lyon (1895).

Those were the Days (1992, 6'): Muziekvideo waarin de legendarische band Leningrad Cowboys 'Those Were the Days' zingt.

Finland100

Het programma The Essential Aki Kaurismäki zet de viering van het honderdjarig bestaan van Finland luister bij. De Finse republiek werd op 6 december 1917 uitgeroepen, kort na de Oktoberrevolutie in Rusland.

 

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z