Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Art & Activism – Research Lab: Universiteit van Amsterdam

Avond rond Louis van Gasterens documentaire Omdat mijn fiets daar stond over het harde optreden van de Amsterdamse politie in 1966 tijdens de rellen op de trouwdag van koningin Beatrix en prins Claus. UvA-studenten tonen eigen materiaal van de recente bezetting van het Maagdenhuis. Van Gasteren is op 10 mei jl. overleden.

In Omdat mijn fiets daar stond opent schrijver Jan Wolkers een Provo-fototentoonstelling over het harde optreden van de Amsterdamse politie bij de trouwdag van Beatrix en Claus; hij leest voor uit politie-instructies betreffende het gebruik van gummiknuppel en sabel, buiten het gebouw gaat de politie hardhandig te werk: motoragenten rijden in op de menigte voor de galerie in. 

Cineast Louis van Gasteren legt het brute optreden van de arm der wet vast op film. De opnamen zijn dezelfde avond op de tv te zien - maar verdere vertoning van Van Gasterens  film wordt verboden.

Studenten van de UvA nemen de documentaire tot uitgangspunt voor een avond over kunst, activisme, film en studentenprotest. Ze vertonen ook zelf geschoten beelden van de recente Maagdenhuisbezetting.

De voorstelling is onderdeel van een multidisciplinair onderzoek naar de betekenis van activisme in het bereik van de kunsten (theater, beeldende kunst, film, performance). Hoe kunnen geesteswetenschappen helpen nieuwe mengvormen van kunst en politiek activisme te begrijpen? De voertaal is Engels.

Louis van Gasteren is op 10 mei overleden. Hij was een van Nederlands belangrijkste documentairemakers. EYE vertoont ook de volgende films:

Op 31 mei 21.00 vindt er een vertoning plaats van Nema aviona za Zagreb (2012), Louis van Gasterens laatste en meest persoonlijke film. Deze wordt ingeleid door Patricia Pisters, die vorig jaar Filming for the Future – The Work of Louis van Gasteren publiceerde in de Framing Film-reeks.

Op 24 mei 16.00 is er een programma met korte films van Van Gasteren.

 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z