• Atlantique
  • Atlantique
  • Atlantique
  • Atlantique
  • Atlantique
Bekijk trailer

atlantique_-_mati_diop_-_officiele_nl_trailer_-_vanaf_13_februari_in_de_bioscoop

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Atlantique

Een betoverende film over opgroeien, eerste liefdes en loslaten. Het speelfilmdebuut van Mati Diop ging in première op het Filmfestival van Cannes – de eerste film van een zwarte vrouwelijke filmmaker in competitie – waar hij de Grand Prix won.

In een voorstad van het Senegalese Dakar lijkt de jonge liefde tussen Ada en Souleiman zonder zorgen. Maar achter de sluier van verliefdheid gaat een sombere toekomst schuil. Ada staat op het punt met een andere man te trouwen, van wie ze niet houdt. En Souleiman besluit met een groep bouwvakkers, die al maanden geen loon heeft ontvangen, het land via de oceaan te verlaten op zoek naar een betere toekomst.

Een aantal dagen na het vertrek van de jongens verstoort een plotselinge brand het huwelijksfeest van Ada en de meisjes uit de buurt worden door een mysterieuze koorts bevangen. Issa, een jonge politieman, gaat op onderzoek uit.

sociaal spookverhaal

Atlantique mengt sociale kroniek, urban exploring, politiefilm en spookverhaal en was de eerste film van een zwarte vrouwelijke filmmaker die werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes, en is de Senegalese Oscarinzending. Eerder won Mati Diop al twee Tiger Awards for Short Film op IFFR.

ondertiteling bij deze film

Deze week wordt Atlantique alleen vertoond met Engelse ondertiteling.

voor 23 feb 2020 21:20
Engels ondertitelde vertoning