Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Béla Tarr & Jacques Rancière + Damnation

Béla Tarr gaat in gesprek met de beroemde Franse filosoof Jacques Rancière, die een boek heeft geschreven over het werk van Béla Tarr. In Béla Tarr, the Time After gaat Rancière dieper in op de rol van tijd in Tarrs films. Gespreksleider is Dana Linssen (NRC Handelsblad, de Filmkrant). Gevolgd door vertoning van Damnation.

De Groene Amsterdammer: ‘Rancière schreef een prachtig boek, Béla Tarr, the Time After (2013) en zag het verloop van tijd in zijn films als allesbepalend element dat niets en niemand ontziet. Een aanzienlijk deel van de tijd in Tarrs films wordt gevuld met het tikken van een klok op de achtergrond, met regen die met bakken naar beneden komt in een monotoon ritme, met vlammen in de kachel die kolen verslinden om warmte te kunnen blijven afgeven en met muziek zonder aanwijsbaar begin of einde.’

over jacques rancière

Jacques Rancière is een van de toonaangevende Franse denkers van dit moment. Hij schreef onder meer over politiek, emancipatie, literatuur en film en is emeritus hoogleraar filosofie aan de Université Paris 8. Hij schreef meermaals over films, zoals De toekomst van het beeld (Octavo publicaties), waarin hij een verrassend inzicht geeft in de betekenis van het beeld binnen de hedendaagse cultuur. Als filosoof kiest Rancière daarbij duidelijk positie: beelden behoren tot het domein van de poëtische schepping en haar politieke uitdagingen.

damnation

Tarr maakte een ongrijpbare, melancholieke film over het naderende einde van het communisme. Grijzen en schaduwtinten verlenen deze existentiële film noir-parabel over wanhoop een bijna abstracte schoonheid te midden van regen, modder en huilende honden.

   

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00*
*zie tentoonstellingsdata

feestdagen
Met Kerst is Eye gewoon geopend. 31 december sluit Eye om 17.30; u kunt dan tot 16.30 (laatste entree) terecht in de tentoonstellingsruimte. Op Nieuwjaarsdag heten we u van harte welkom vanaf 12.00.

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z