Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

bacurau_-_officiele_nederlandse_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl, Vitamine Cineville

Bacurau

Deze psychedelische Braziliaanse western begint als een sociaal-realistisch verhaal in de nabije toekomst en mondt uit in een apocalyptische klassenstrijd. Winnaar Juryprijs in Cannes.

Een jonge vrouw keert terug naar haar geboortedorp, in het arme noordoosten van Brazilië, om er afscheid te nemen van de oudste inwoner. Maar wanneer er tijdens de feestelijke begrafenisstoet mysterieuze pilletjes worden geconsumeerd, gebeuren er steeds vreemdere dingen: hun woonplaats is verdwenen van alle navigatiesystemen en ook de telefoonverbindingen werken niet meer. Wanneer een bende Amerikaanse mensenjagers op het toneel verschijnt, wordt de situatie helemaal grimmig. Men moet voor zichzelf opkomen met alle middelen die nodig zijn.

toorn

Bacurau is een bijzondere mix van western, horror, lowbudget science fiction en geëngageerd drama. Kleber Mendonça Filho (Neighbouring Sounds, Aquarius) en Juliano Dornelles (production design Neighbouring Sounds en Aquarius) strooien met verwijzingen naar het genrewerk van John Carpenter, George Miller en Sergio Leone. Met zijn eerdere films haalde Mendonça Filho zich al de toorn van conservatief Brazilië op de hals en dat is met Bacurau niet anders. Hoewel ze er bijna tien jaar geleden aan begonnen, ligt de film genadeloos dicht op de hedendaagse realiteit.

cultster

De wereldpremière van Bacurau was in 2019 op het Filmfestival van Cannes, waar het de Juryprijs won. Hoofdrollen zijn er voor Bárbara Colen (Aquarius), Thomas Aquino en Silvero Pereira. Opvallende rollen zijn er voor de Duitse cultster Udo Kier en de Braziliaanse ster Sonia Braga (Kiss of the Spider Woman) als de uitgesproken en alcoholistische dorpsdokter.

voorfilm uit de collectie

Spiegeleiland (Paul Driessen, NL 1985, 3’)
Korte animatiefilm toont hoe een eenzame verveelde schipbreukeling op een onbewoond eiland de getijden aan zich voorbij ziet gaan. Groot is de sensatie als op een dag een fles aanspoelt en er daarna zelfs bezoek komt.

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z