Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

bar_bahar_in_between_nederlandse_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Bar Bahar (en gratis afterparty)

Regisseur Maysaloun Hamoud (35) maakte een film over drie jonge, Palestijnse vrouwen die drugs gebruiken, alcohol drinken en seks hebben. Het leverde haar internationaal lovende recensies op, maar ook een fatwa – de eerste in Palestina sinds 1948 – omdat haar film niet ‘haram’ zou zijn. Voorpremière met Q&A regisseur (voertaal Engels) o.l.v. Sacha Kester (De Volkskrant). Na afloop van de avant premiere is er een afterparty van 21.30 tot 01.30 in de Tolhuistuin naast EYE. Maysaloun Hamoud draait dan zelf ook een uur lang plaatjes. De eerste 150 bezoekers die een combiticket film+feest kopen hebben gratis toegang tot de afterparty met gratis drank en hapjes. 

Bar Bahar is een intrigerend, vrouwelijk portret van de cultuurclash die dagelijks plaatsvindt in de straten van de Israëlische stad Tel Aviv. Centraal staan Leila, Salma en Noor, drie vrouwen die samen een appartement delen. De eerste is een kettingrokende, vrijgevochten advocate, de tweede een christelijke, lesbische dj en de derde een vrome, brave moslima die nog voor haar huwelijk al onderdrukt wordt door haar toekomstige man. Hamoud confronteert haar hoofdpersonages met de beperkingen en vooroordelen van de conservatieve, religieuze samenleving waarin ze zijn opgegroeid, maar stelt hen nooit voor als slachtoffers.
Tel Aviv, de stad aan de mediterrane kust is net zo goed één van de hoofdrolspelers in Bar Bahar. Hamoud brengt de stad in al haar veelzijdigheid in beeld. Het is een land van Oz voor jonge mensen die de beklemmende samenleving van het platteland willen ontvluchten. Hamoud schuwt de sex, drugs & rock-n-roll niet. Tel Aviv blijkt het Berlijn van het Midden-Oosten te zijn: kleurrijk, vrijdenkend, hoopgevend. Maar met een rauw kantje en een donkere geschiedenis, want zelfs vrijbuiters kunnen besmet raken door religieus conservatisme.

De ouders van Maysaloun Hamoud waren als communistische Palestijnen in Hongarije beland, waar ze in 1982 is geboren. Ze groeide op in Boedapest, maar verruilde de Palestijnse diaspora voor Jeruzalem toen ze Midden-Oosten studies ging studeren. Zo leerde ze de Palestijnse samenleving in Israël van dichtbij kennen. De felle reacties op haar debuutfilm illustreren precies wat ze met haar film wil zeggen. “Dat was nou net de bedoeling. Ik had niet meer kunnen wensen”, zegt ze zelf. (MOOOV Film Distribution).

...mooi...subtiel...verfrissende, eigentijdse feministische film...krachtig... (**** De Filmkrant)

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z