I.v.m. aangescherpte maatregelen vragen we je online je ticket voor de film en de tentoonstelling te bestellen.

  • Barn,  Dag Johan Haugerud
  • Barn,  Dag Johan Haugerud
  • Barn,  Dag Johan Haugerud
  • Barn,  Dag Johan Haugerud
Bekijk trailer

barn_-_officiele_nederlandse_trailer_-_vanaf_30_april_2020_in_de_bioscoop

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl

Barn

Indringende en meesterlijk geconstrueerde film over de dramatische nasleep van een ongeval op een school in Oslo. Tijdens de pauze leidt een ruzietje tussen twee klasgenoten tot de dood van de 13-jarige Jamie. Wat was de oorzaak en waarom schoot het toezicht tekort? Beschuldigingen, speculaties en conflicterende emoties bemoeilijken het verwerkingsproces van deze tragische gebeurtenis.

Tijdens de schoolpauze geeft de 13-jarige Lykke, dochter van een parlementslid, haar klasgenootje Jamie, zoon van een populistische politicus, zo’n harde klap dat hij bewusteloos neervalt en later overlijdt. Wat was de oorzaak en waarom schoot het toezicht tekort? De schoolleiding, ouders en leerlingen moeten een manier vinden om deze gebeurtenis te verwerken, wat bemoeilijkt wordt door beschuldigingen, speculaties en tegengestelde versies van de gebeurtenis.

op zoek naar de waarheid

Zo ontstaat een indrukwekkend fresco van het leven op een school, de wereld van dertienjarigen en hun ouders, relaties die onder druk komen te staan en schuldgevoelens waar men mee verder zal moeten leven. In een dramatische nasleep gaan de schoolleiding, ouders en leerlingen allen op zoek gaan naar de waarheid.

De film, ook bekend als Beware of Children, won na de wereldpremière in Venetië al meerdere prijzen, waaronder de Fipresci-award in Thessaloniki en de prijs voor Best Nordic Film op het Filmfestival van Göteborg.

voorfilm

Happy Landing (Dollywoodstudio’s, NL 1962, 2’, Engels gesproken)
Commercial (o.m.) voor Players-sigaretten; 'paper doll'-animatie uit de Dollywoodstudio's van Joop Geesink, bekend van de Loekie de Leeuw-filmpjes.

voor 02 nov 2020 15:30

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.