Eye is per 1 juni weer open. De ticketverkoop is gestart voor tentoonstelling en film.
Restaurant bezoeken? Maak een reservering.

  • Beanpole
  • Beanpole
  • Beanpole
  • Beanpole
Bekijk trailer

beanpole_-_officiele_nl_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl

Beanpole

Leningrad, 1945, de oorlog is afgelopen. Ija en Masja zijn twee overlevenden die overnieuw moeten beginnen, in moeizame omstandigheden. In zijn tweede speelfilm legt de jonge Russische regisseur Kantemir Balagov de trauma’s van de overlevenden bloot op een manier die je niet snel zal vergeten. Prijs van de Internationale Filmkritiek in Cannes.

De huizen zijn kapot, de wegen zijn kapot, de mensen zijn kapot: na het beleg van Leningrad door de Duisters is er voor de overlevenden weinig reden tot juichen. De graatmagere ‘bonestaak’ Ija werkt in het hospitaal voor oorlogsveteranen en weet zich, ondanks aanvallen van autistische verstijving, overeind te houden. Ze heeft de zorg voor Pasjka, het zoontje van haar vriendin Masja die in het Rode Leger dient.

Als Masja terugkeert blijkt haar zoontje overleden. Ze raapt alle moed bij elkaar en besluit een nieuw kind op de wereld te zetten – met hulp van Ija. Zelf kan Masja geen kinderen meer krijgen. 

leerling van Sokoerov

Beanpole toont zo indringend de ruïnerende gevolgen van de oorlog voor lichaam en geest, dat je nauwelijks kunt geloven dat de film is gemaakt door de in 1991 geboren Kantemir Balagov.

Voor zijn tweede speelfilm, na het geruchtmakende Tesnota, ontving de regisseur – leerling van de vermaarde Russische filmmaker Aleksandr Sokoerov – in 2019 de Un Certain Regard-best director-award alsook de FIPRESCI-prijs van de internationale filmkritiek op het Cannes-filmfestival. 

voor 08 jun 2020 14:00

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.