Ben Rivers - Shorts

Ben Rivers maakt niet alleen speelfilms maar ook wonderschone korte films. Rivers is de winnaar van de EYE Art & Film Prize, waar EYE op dit moment een tentoonstelling aan wijdt. Sacha Bronwasser leidt de korte films in.

Programma

Things (2014, 21')
Reis langs de vier seizoenen, waarbij Rivers geen voet buiten de deur zet. Hij filmt de dingen die zich binnen zijn eigen vier muren bevinden: een bed, boeken en, gezien door het raam, een eekhoorn in de tuin. De reis door zijn huis is tegelijk een reis door de verbeelding en het collectieve geheugen.

Phantom of a Libertin (2012, 10')
Een fotoalbum vol luxe bestemmingen: Acapulco, Haifa, Marseille, New York. Fragmenten van vervagende figuren. We zien een heel leven opdoemen uit de foto's, maar de man die het album maakte vertrok een jaar geleden. Nu is zijn flat stil. De fotoalbums dreigen uit elkaar te vallen.

A Distant Episode (2015, 18')
Een film over de illusie van het filmmaken. We kijken achter de schermen bij een film die wordt opgenomen op de buitenaards ogende stranden van Sidi Ifni in Marokko. De vreemde activiteiten, zonder commentaar of dialoog, lijken fragmenten die zijn opgegraven in een verre toekomst - een wazige, hallucinogene wereld.

Sack Barrow (2011, 21')
Portret van een klein familiebedrijf in de buitenwijken van Londen, opgericht in 1931 om gehandicapte ex-militairen aan het werk te helpen. De fabriek sluit na 80 jaar de deuren. Rivers observeert de dagelijkse routines van zes werknemers tijdens hun laatste maand in de fabriek.

May Tomorrow Shine the Brightest of All Your Many Days as It Will Be Your Last (2009, 13')
Een groep Japanse vrouwelijke soldaten volgt enkele verdwaalde oude desperado's. Maar wie zoekt naar wie en waarom? De soundtrack bestaat uit dictafoonopnamen en oude 78-toerenplaten.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie