BEYOND EYE NIGHT: Body Hacking

BEYOND Biënnale en EYE organiseren een bijzonder tweedelig avondprogramma vol nieuwe media, performances en korte presentaties.

De EYE Nights verkennen de grenzen van technologie, het menselijk lichaam en beleving. Ze sluiten naadloos aan bij de thematiek in de films van David Cronenberg waaraan EYE deze zomer een grote tentoonstelling wijdt. Niet alleen zitten en kijken, maar vooral ervaren, beleven en experimenteren.

In de tweede avond met als titel Body Hacking dringen we letterlijk het menselijk lichaam binnen en brengen de zaak meer uit balans.

Kunstenaar Luis Fernandez toont zijn project BRAID. BRAID bestaat uit headsets waarmee het mogelijk is het evenwichtsorgaan van de ander te beïnvloeden. Deze interactie is zowel mogelijk tussen twee personen, als tussen een persoon en een virtuele persoonlijkheid.

In het DIY Transcranial Magnetic Stimulation (TMS) experiment wordt een magnetisch veld door je brein gestuurd. Met TMS kun je hersengebieden stimuleren of platleggen zonder te snijden. Deelname aan dit experiment is uiteraard volledig op eigen risico.

Het E.E.G. Kiss Lab van kunstenaarsduo Karen Lancel en Hermen Maat onderzoekt hoe een kus in data kan worden uitgedrukt. Kunnen we een kus meten, of wat kussende mensen samen voelen? Kunnen we een kus en zijn intimiteit naar een online omgeving verplaatsen? Kunnen we onze kussen in een database opslaan en ze door anderen laten gebruiken? Door middel van performances en live kus-experimenten met E.E.G headsets die hersengolven meten, wordt de bezoeker uitgenodigd om bij te dragen aan een lopend onderzoek naar de ontwikkeling van een digitaal kus-ritueel.

In het laatste project van Sander Veenhof kunnen live gedachten gelezen worden van mensen om ons heen met behulp van een gehackte Google Glass. Hoe voelt het als man om een vrouw te zijn? In The Machine to be Another is het mogelijk de andere sekse te ervaren met behulp van Oculus Rifts.

www.beyondbiennale.nl

BEYOND Biënnale is een nieuw tweejaarlijks evenement in Amsterdam, dat de Noordoever van het IJ transformeert tot een tijdelijke hub voor iedereen die geïnteresseerd is in de laatste ontwikkelingen binnen (interactieve) media, kunst, design, technologie en wetenschap. Het programma bestaat uit een expositie, performances, installaties, filmvertoningen, experimenten en een dampend nachtprogramma met muziek. Ook is er een educatieprogramma voor het jongere publiek.

Helaas is het niet mogelijk kaarten online voor deze voorstelling aan te schaffen
Er zijn nog een aantal kaarten aan de deur verkrijgbaar 30 minuten voor aanvang.


BEYOND Biënnale is een initiatief van Transnatural in nauwe samenwerking met Discovery Festival en partners EYE, Tolhuistuin en Paradiso Noord.

 

Ook BEYOND:
The Reality Shift expositie: woensdag 17 t/m vrijdag 26 september in Tolhuistuin
Discovery Festival: vrijdag 26 september in Tolhuistuin

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.